×
MENU

Sådan spænder du dit Globber løbehjul og skifter fjederen

Det er altid en god idé at efterspænde boltene på dit Globber løbehjul. Med god vedligeholdelse sørger du nemlig for, at den kører gnidningsfrit. Hvis du oplever, at hjulene presser ud mod siden, kan det skyldes løse bolte og/eller en sprunget fjeder. Læs med og lær, hvordan du nemt kan spænde boltene og udskifte fjederen.

Hvis dit barn står på sit løbehjul og hjulene går udad og decket ligeledes skraber mod bunden, kan du måske komme til at tro, at dit barn er blevet for stor til løbehjulet. Men det er højst sandsynligt kun fordi, at boltene trænger til at blive spændt. I nogle tilfælde kan udadgående hjul dog også være tegn på en sprunget fjeder i framen. Fjederen er en sliddel og kan udskiftes. Når du derfor er ved at spænde boltene, er det en god idé også at tjekke, om fjederen er sprunget eller ej.

Klar til at gå i gang

Følg nedenstående trin, og dit løbehjul vil snart være køreklart igen.

Værktøj du skal bruge:

  • Stjerneskruetrækker
  • Two M5 unbrakonøgler
  • Two M4 unbrakonøgler
  • Evt. en fjeder

Vær opmærksom, når du adskiller løbehjulet. Husk i hvilken rækkefølge, du adskiller de forskellige dele, så du undgår eventuelle problemer, når du igen skal samle det. Hvis du er i tvivl, anbefaler vi, at du altid ringer til os for råd.

1.

Tag din stjerneskruetrækker og løsn de 6 skruer som vist på billedet.

2.

Du vil nu kunne fjerne decket (den lyserøde del på billedet).

3.

Tag dine to M5 unbrakonøgler. Løsn og fjern de 2 bolte vist på billedet ved at placere unbrakonøglerne på hver sin side af samme bolt. Du vil nu kunne skille hjulsetuppet fra resten af løbehjulet (se næste billede).

Vær opmærksom på, at dine spacers kan falde ud, når du fjerner boltene - pas på de ikke bliver væk.

4.

Spænd boltene med to M4 unbrakonøgler på samme måde som i trin 3.

Du er nu klar til at samle dit løbehjul igen og kan springe videre til trin 6. Men er fjederen sprunget skal du gå til trin 5.

5.

Løsn og fjern boltene med to M4 unbrakonøgler. Du vil nu kunne fjerne og udskifte fjederen med en ny.

6. Saml dit løbehjul ved at følge alle de foregående trin i omvendt rækkefølge. Vær opmærksom på, at alle bolte spændes grundigt.

Hvis du sidder inde med tvivl, er det vigtigt, at du kontakter Nordic Sport for råd og vejledning. Forkert samling af løbehjulet kan resultere i ødelagte dele.