MENU

Aggressive rulleskøjter guide

Her finder du en forklaring på mange af de begreber, som bliver brugt når du ser på udvalget af aggressive rulleskøjter.

Boot og Cuff

Støvlen kan være enten en hardboot eller en softboot, dvs. at enten er det en hård plasticskal eller også er det en blødere kanvas skal. (Nogen producenter laver en blanding mellem de to). En hård boot give mere beskyttelse, mens en softboot er lettere og giver lidt mere bevægelsesfrihed.
På hardboots er der ofte et udskifteligt cuff og der er også nogen hardboots der er betrukket med skind for udseenets skyld.


Frames og hjul

Der er tre måder man kan kombinere frames og hjul:
1: Flat setup: Frame + 4 alm. Hjul på hver skøjte.
2: Anti rocker: Frame + 2 alm hjul + 2 grindhjul.
Grindhjul er specielle små og hårde hjul, som ikke bruges til at køre på men til at grinde med. Disse bruges i stedet for de to midterste hjul.
3: Freestyle: Frestyle frame + 2 alm. Hjul.
Her er der ingen hjul i midten, men i stedet er der blokke, som er gode til at grinde på. Dette giver mulighed for at grinde på bredere ting.
Derudover er man begyndt at lave visse freestyle frames med stødabsorbering. Disse kaldes for suspension-frames

Plates

Sammen med frames er plates det man bruger til at grinde på, og dermed en af de dele, der hurtigst bliver slidt. Plates og frames kan derfor udskiftes på de næsten alle skøjter. På nogen skøjter er der kun en plate, mens andre har opdelt deres plates i en royal-plate og en soul-plate. Royal-platen er den midterste klods, mens en soul plate er de forreste og bagerste klodser under støvlen.

Se vores udvalg af aggressive rulleskøjter.

Læs også guiden: Køb af rulleskøjter

Relaterede produkter

Populære produkter