MENU

Køb af skistøvler

Det er vigtigt at vælge de rigtige skistøvler hvis du vil være sikker på at få en god oplevelse på skiferien. Læs denne guide inden du vælger ski støvler.

Skistøvler dækker flere opgaver. Først og fremmest skal ski støvler være behagelige at have på, og de skal samtidig kunne holde på varmen i fødderne. Desuden skal de kunne overføre dine bevægelser ned i skiene. Da ydersiden af skistøvlen består af en hård plastikskal, er god pasform og komfort ekstremt vigtigt for inderstøvlen, så den passer perfekt til netop din fod.

En kvalitets skistøvle vil med tiden tilpasse sig endnu bedre til de fødder, der bruger den. Herunder kan du læse om nogle begreb, du bør være opmærksom på.

Størrelse på skistøvler

Størrelsessystemet, der bruges til måling af skistøvle størrelser hedder Mondo point og henviser til indermålet af inderstøvlens længde i cm. Det er vigtigt at få den helt rigtige størrelse af dine nye ski støvler. De må hverken være for store eller for små, da det potentielt kan ødelægge en god skiferie, men med den rigtige størrelse opnår man masser af glæde med sine ski.

Pasform af skistøvler

Man kan let blive i tvivl om, hvor stramt ens skistøvler skal sidde. En god tommelfingerregel er, at du skal kunne vippe med tæerne, mens hælen skal sidde forholdsvist godt fast. Du skal føle, at hele skistøvlen sidder stramt til din fod, og der må ikke være punkter, hvor presset mod din fod er væsentligt større end andre steder på din fod. Det er meget vigtigt at dine skistøvler er behagelige at have på.

Skistøvle flex

Flexet på en skistøvle angiver, hvor hård eller blød yderskallen er. Jo højere tallet er, desto stivere er støvlen. En stivere støvle overfører dine bevægelser mere præcist til skiene. Det er en fordel for erfarne skiløbere, men en ulempe for nybegyndere. Et lavt flextal er mere tilgivende, hvorimod et højt flextal er mere kontant. Herreflex ligger mellem 80 og 130, mens dameflex ligger mellem 65 og 110.

Skistøvle spænder

De fleste af vores skistøvler er med 3-4 spænder, hvilket sikrer godt hold på foden. Dog har de fleste børneskistøvler kun to spænder. Spænderne er typisk lavet af plastik, men på topskistøvler er de ofte af metal.

Relaterede produkter

Populære produkter