×
MENU

Guide til køb af alpin skistøvler

Pasform og forskellen på billige og dyre støvler er vigtige parametre, når du køber nye all-mountain skistøvler. Husk på, at der kan være forskel på skistøvler til damer og herrer, og at du kan få justerbare børneskistøvler, som børnene kan vokse i.

Billige eller dyre alpin skistøvler?

De fleste mennesker vil kunne mærke forskel, når de sætter foden i en billig og en dyr skistøvle. Kvaliteten mærkes eksempelvis på pasformen, hvor ergonomisk korrekt den er, og hvordan den følger fodens kurver. De dyre alpin skistøvler kommer også med flere features i form af cuff justering, elektronisk varme, ekstra polstring og flex-niveau. De har desuden ergonomisk udformede inderstøvler, der kan varmeformes, hvilket yderstøvlen også kan i nogle topmodeller. Herudover består de dyrere skistøvler, som oftest er beregnet til øvede skiløbere, af en skal af dyrere plastmateriale, der gør fleksibiliteten i skistøvlerne stivere, når du læner dig fremover, hvilket kræver bedre teknik af skiløberen.

Forskellen på skistøvler til dame og herre

Nogle skistøvler til damer har en justerbar cuff, så der er mere plads i læggen. Cuffen er den øverste del af støvlen. Derudover er inderstøvlens ergonomi, eksempelvis ved hælen, ofte designet til at passe kvinders fødder. Skistøvler til herrer har generelt et højere flextal, som gør støvlen stivere og derfor kræver mere muskelstyrke og vægt for at flexe støvlen. For mere information om, hvilket flex du skal have kan du læse vores størrelsesguide til alpin skistøvler.

Justerbare børneskistøvler

Det kan være en fordel at købe størrelsesjusterbare skistøvler til børn, da de således kan vokse med støvlerne. Nogle børneskistøvler fås også med et flex-tal, som går fra 30-80. Jo højere flex-tallet er, jo stivere er støvlens flex og jo bedre teknik kræves der.

Hvis kraftoverførsel er et vigtigt parameter for dit barn, bør du ikke vælge en støvle, som er justerbar. Ikke-justerbare alpin skistøvler vil nemlig kunne levere en mere optimeret kraftoverførsel. Dette kan eksempelvis være vigtigt for børn, som er meget øvede og derfor har brug for skistøvler, som støtter dem i deres fortsatte udvikling.

Skistøvler til freeride og freestyle

I modsætning til de mest almindelige og udbredte alpin skistøvler, som anvendes til all-mountain, findes der derudover freeride skistøvler, som er specifikt optimeret til off piste/freeride og ligeledes freestyle støvler, som er optimeret til kørsel i parken til tricks på kickers og i halfpipen. Støvler til park er også ofte designet med optimeret stødabsorbering, som er særligt godt, når du lander dine tricks.

Mange freeride-støvler er designet lettere end all-mountain skistøvler og er derfor nemmere at gå ski-touring op ad bjerget med. De har færre eller anderledes spænder for at give mere fleksibilitet. Freeridestøvler (også kaldt touringstøvler) har en “walking”-indstilling, som gør opstigningen af bjerget lettere. Nogle touringstøvler har en tyndere plastikskal for at minimere vægten og kan være indrettet til at passe specialiserede bindinger.

Støvlespænder

Mange skistøvler er med 3-4 spænder, hvilket sikrer godt hold på foden. Dog har de fleste børneskistøvler kun to spænder. Spænderne kan være produceret i enten plastik eller metal (ofte aluminium eller magnesium).

Mange af spænderne på voksenstøvler er derudover justerbare, så du får et perfekt spænd.

Støvler, hvor vægt og mere fleksibilitet, for eksempel ved touringstøvler og freestylestøvler, er vigtige elementer, har ofte kun to spænder eller to spænder i kombination med en powerstrap eller lignende. Det reducerer vægten og kan øge fleksibiliteten.


Kontakt os for yderligere råd og vejledning, hvis du stadig sidder inde med spørgsmål. Vores kundeservice står altid klar til at hjælpe dig.

Relaterede produkter