MENU
×

Køb af Skateboards

Der er stor forskel på skateboards – større end man lige skulle tro. Et skateboard er nemlig ikke bare et tilfældigt stykke træ med 4 hjul under. Derfor kan du ikke forvente samme egenskaber, muligheder eller levetid for et skateboard købt i en legetøjsforretning, i et stormagasin eller i en lokal multisportsforretning, som du vil finde hos de skateboards, du kan finde i Nordic Sport’s sortiment.

Der er fem vigtige ting, du skal tage stilling til: Først typen af skateboard, derefter selve brættet, så trucks og til sidst hjul og kuglelejer.

Type af skateboard

Når du vælger et skateboard skal du gøre op med dig selv hvad du skal bruge dit skateboard til. Et Longboard kan bruges til at cruise og carve på, mens det klassiske skateboard er til tricks og rampe.

Yderligere er der oldschool/cruiser boards som er kompakte og lette at styre. De er en mellemting mellem de to andre skateboards, men kan ikke bruges til at lave tricks på.

Skateboard deck

Her skal du se på hvilken type træ et skateboard deck er lavet af. Ahorn er det hårdeste og dermed det der bedst kan holde til hårdhændet brug (Canadisk Ahorn er det hårdeste). Har du en lille fod (størrelse 35-40) bør du vælge et skateboard deck, der er mellem 7,25 og 7,5 tommer i bredden. Hvis du bruger skostørrelse 45 eller derover, bør du vælge et deck over 7,8 tommer. Sidst skal du se hvordan decket er limet. En kold-limning giver et langt mere holdbart deck, end ved varm-limning.

Læs mere her: Guide til skateboard deck

Skateboard trucks

Vælg gerne et kendt mærke inden for skateboard trucks, da det typisk er bedre kvalitet. Pris og kvalitet følges ad. De kendte mærker er dels mere holdbare, men også mere fleksible og kalibreret langt bedre end deres billigere konkurrenter, hvilket gør, at du kan styre dit board nemmere og mere præcist. Vægten er også vigtig, da tunge trucks kræver mere styrke at få op i luften end lette trucks. Tunge trucks er dog bedre at grinde på da de ofte er større og mere holdbare.

Læs mere her: Guide til skateboard trucks

Skateboard kuglelejer

Skal du bruge dit skateboard til gadebrug, anbefaler vi at du vælger skateboard kuglelejer i klassen ABEC 3 - 5, hvorimod skateboards til rampebrug typisk har kuglelejer i klassen ABEC 7 – 9.

Læs mere her: Køb af kuglelejer

Skateboard hjul

Når det kommer til skateboard hjul er der 2 faktorer du skal være opmærksom på; størrelse og hårdhed. Større hjul er hurtigere og bruges af rampe-skatere (fra 55-65mm), mens street-skatere ofte foretrækker mindre hjul (50-55mm) da man så kommer tættere på jorden. Jo hårdere et hjul er, jo hurtigere kan det køre og jo længere levetid har det. Hårde hjul sikrer et godt rul, men glider også lettere. Hjulets hårdhed angives f.eks. 100A. Jo højere tal, jo hårdere er hjulet.

Læs mere her: Guide til skateboard hjul

Populære produkter