×
MENU

Køb af ishockey skøjter

Denne guide kan du bruge før, under og efter køb af ishockey skøjter.

Før du køber ishockey skøjter

Der er stor forskel på kvalitet, pasform og størrelser mellem de ishockey-mærker som findes. Generelt gælder det dog at kvalitet og pris går sammen.

Brug evt. denne tabel som tommelfinger-regel for kvalitet og valg af størrelse:

Mærke Kvalitet Gå efter skøjte-størrelse
CCM +++ Ca. ½ størrelse større end sko
Bauer +++ Ca. samme størrelse som sko
RBK +++
Sherwood ++ Ca. ½ størrelse større end sko
Graf ++ ?
Mission ++ Ca. 1 størrelse mindre end sko
Nike + Ca. ½ størrelse mindre end sko
Tour + Ca. samme størrelse som sko

Er du stadig i voksealderen, kan du vælge at købe dine skøjter ½-1 nummer større end dit behov, så kan du bruge dem i længere tid. Køber du skøjter endnu større så giver skøjterne ikke ordentlig støtte, hvilket resulterer i at du mister stabilitet og styrke i dit skøjteløb.

Når du køber ishockey skøjter

Prøv skøjterne med de strømper på du regner med at skøjte med. Prøv gerne flere forskellige modeller, så du kan sammenligne pasform og kvalitet.

Bemærk at nogle af de dyrere ishockey skøjter kan varme-formes efter dine fødder når du har købt dem. For disse skøjter behøver støvlen ikke passe 100% perfekt, fordi varme-formningen gør at skøjten ændrer form til din fødders pasform.

  1. Løs dine snørrebånd så meget at din fod let går i støvlen. Pres dine tæer så langt frem som muligt. Størrelsen passer hvis du lige kan få en finger ned i støvlen bag hælen.
  2. Tag begge skøjter på. Snør støvlen godt til, men ikke alt for stramt. Stil dig op, og mærk hvordan skøjterne føles. Skøjterne må ikke presse eller klemme nogen steder.
  3. Skub hælen bagud, og mærk om der er ordentlig støtte i hele hælområdet. Din hæl skal ikke kunne løfte sig uden skøjten, så længe du skubber hælen helt bagud.
  4. Mærk efter om der er plads til forfod og tæer, uden at støvlen klemmer.
  5. Prøv at gå ned i knæ. Skøjten skal være fleksibel og tillade dig at bøje benet, så du kan opretholde en god hockey-position.
  6. Prøv at presse støvlerne til siden. Skøjten skal være stiv og støtte godt, så du kan skøjte/rulle komfortabelt og kraftfuldt.

Efter du har købt ishockey skøjter

Prøv at tage begge skøjter på hjemme i stuen (husk skøjtebeskyttere, så du ikke ødelægger gulvet).

Hvis skøjterne stadig sidder godt og ikke klemmer, så er du klar til hockeybanen. Sidder de ikke godt og klemmer, så bliver det kun værre, når du først går i gang med at spille. Byt dine skøjter og find nogle andre på vores hjemmeside. Ved at bruge Nordic Sports returlabel, som kan udskrives via vores hjemmeside, skal du ikke betale for returfragt.

(Hos Nordic Sport er der altid 365 dages fuld returret på skøjter, så længe du ikke har brugt dem udendørs eller på bane, og de ikke bærer præg af slid - Se også Nordic Sport's returpolitik).

Break-in

Fordi rigtige ishockey støvler er lavet af læder, så vil læderet i et par nyindkøbte hockey-støvler tilpasse sig dine fødder. Denne periode kaldes for break-in af skøjterne, og kan godt medføre vabler og blodsamlinger de første gange du bruger skøjterne, indtil læderet har sat sig. Nogle producenter anbefaler at du i break-in perioden tager skøjterne på hjemme i stuen og har dem på flere timer, andre anbefaler at du bare skal begynde at spille hockey med det samme.

Relaterede produkter