×
MENU

Køb af ski

Valget af ski afhænger i stor grad af dit niveau, din højde og af om du brænder for at stå på ski på pisten, i parken eller i off-pisten.

Hvilken længde ski skal du vælge?

Længden af din ski afhænger hovedsageligt af din højde og dit niveau.

For børn som er førstegangs skiløbere anbefaler vi at man vælger en ski ca. til brysthøjde eller lidt højere. Det gør det lettere for børnene at fokusere på at lære samt at styre skiene.

Til børn som er avancerede skiløbere anbefales det at skien går dig til munden eller hagen, og i øjenhøjde hvis du er ekspert.

For voksne skiløbere spiller, udover kropshøjde samt niveau, også selve skitypen en faktor, som det ses i illustrationen herunder - her er det for længdeanbefaliner for øvede skiløbere:

6 typer ski

Der findes overordnet 6 typer for alpinski hos Nordic Sport.

All mountain ski

Er du ivrig efter at udforske hele bjerget på ski? En all mountain ski er skisportens mest alsidige ski, som er optimal både på pisten, off-pisten og i parken. All mountain skien er bygget bredere under foden og i forskien i forhold til en almindelig pisteski, hvilket gør det til en mere stabil ski.

PISTE SKI

Denne type ski er for dig, som ved at du vil stå på de præparerede pister i skianlægget. Piste ski er både til rolige ture og høj fart ned ad bjerget samt til korte og lange sving. Piste ski er lidt lettere at kontrollere og manøvrere end racing ski, men piste ski tilbyder stadigvæk både power og fart.

Twintip ski

En twintip ski er perfekt til dig der er legesyg på pisten og på samme tid gerne vil udfordre dig selv med hop, halfpipes og bokse i parken. En twintip ski kort forklaret, er en ski med et blødt flex og med et design med løft i toppen og enden af skien for at forhindre modstand og mulighed for at køre baglæns. Derudover hører twintip ski også under kategorien backcountry ski, som beskrevet nedenfor, og kan derfor også være bygget til at udforske dyb sne i off-pisten.

Freeride ski / Backcountry ski

Elsker du at køre uden for pisten og lege i den dybe sne? Freeride ski bliver også kaldt off-piste ski eller backcountry ski. Freeride ski er kendetegnet ved et bredt design, stivhed og et twintip design, som sammen giver et fantastisk flow i dyb sne og store sving.

Racing ski

Racing ski er til dig der brænder for høj fart og piste kørsel. Bygget som en carving ski med et stærkt kantgreb og vridningsstivhed, er racing ski også perfekt til slalom. Racing ski er derudover designet med en relativ smal talje og en bredere forski, som vil give dig stabilitet og kontrol.

TOURING SKI

Vil du selv finde dine egne linjer i uberørt sne, hvor andre ikke har stået på ski tidligere. Så er alpine touring-skiløb sikkert noget for dig. Skitouring er lavet for at gøre det muligt for dig at vandre ud på bagsiden af skianlæggene og op ad uberørte, snebeklædte bjergsider med både ski og støvler på. Alpin skitouring kombinerer hiking og down hill skiløb.

Skiens opbygning


En baseline (skiens bund) varierer og kan enten bestå af en camber, rocker eller flat design. Ofte kombineres disse designs alt efter formålet med skien.

Rocker: Er gældende når en ski buer opad i toppen og/eller enden af skien, samtidig med at midten kan være flad eller have camber. Rocker forhindrer modstand i puddersne og gør sving nemmere.

Camber: Spidsen og bagenden af en ski presses ned i sneen, hvilket forlænger kontaktarealet med sneen og giver et bedre kant greb. Resultatet af dette, giver en øget stabilitet ved høj fart.

Flat: Er når det meste af skiens baseline er i kontakt med sneen.

Ud over skien, er det meget vigtigt at du har en behagelig og varm skistøvle. Læs mere om skistøvler, på Køb af skistøvler her.

Relaterede produkter