×
MENU

Køb af snowboard støvler

Valget af snowboard støvler afhænger af dit niveau, skostørrelse og af om du brænder for at stå på snowboard på pisten, i parken eller i off-pisten. Derudover spiller din præference for snøresystem også en rolle.

Pasform af snowboard støvler

En snowboard støvle bør sidde så tæt til foden, at spidsen af dine tæer lige knap går mod det forreste af støvlen og du skal stadig kunne vippe dem. For at opnå en optimal pasform skal du kun kunne løfte din hæl minimalt og helst slet ikke.

Inderstøvlen skal du gerne købe en halv størrelse mindre eller samme str. som din normale skostørrelse, da støvlen udvider og sætter sig efter at du har kørt lidt tid i den.

Snowboard støvler er målt i EU størrelser.

Flex

  • Et blødt snowboard støvle flex er mere tilgivende og stabilt, hvilket gør det optimalt til parken, samt begyndere og lettere øvede snowboardere.

  • I modsætning er et hårdt flex set oftere i snowboard støvler til off-piste og pistekørsel, da det tilbyder kant greb og stabilitet. Et stivere støvle design tilbyder også en hurtigere reaktionsevne af dine bevægelser.

Snøresystemer

Vi har kategoriseret de tre snøresystemer således hos Nordic Sport:

  • Traditionelle snørebånd, som på almindelige sko. Det tager lidt længere tid at binde dem, men man ved hvad man får og så er de lette at udskifte når de bliver slidt op.
  • Speed lacing system består af enten et enkelt eller to snørebånd. Systemet kræver et enkelt træk for at binde hele støvlen. Dette gør det hurtigt og nemt at få din støvle på, samt det giver en god pasform.
  • BOA lacing system består af små stål wire, som simpelt strammes op med et dreje skive system. Systemet sikre en balanceret pasform.

Relaterede produkter