×
MENU
  Tilbage

Old school boards: Stærkere end nogensinde før

Hvad enten det handler om skating eller bare om at samle, så har det old-school formede skateboard fundet sin vej tilbage til skate-scenen.

Unge skatere er vokset op med det popsicle-styled board som deres eneste valg, mens skatere fra 80'erne skatede på det old-school formede board. Denne slags boards var ikke blot et stykke skateudstyr, men også et kunststykke, som udtrykker hele 80'ernes skatekultur.

Mange skatere fra dengang er begyndt at samle på disse old-school boards enten på grund af ren nostalgi eller til cruising eller skating. Men de yngre skatere er også begyndt at køre street, bowls og vert med disse old-school boards.

Foto: Ryan Guettler - Rider: Shane Allison

Mens de skateboarddecks i 70'erne nærmest ingen kunst havde på sig, så formåede boards fra 80'erne at bruge muligheden for at benytte decket som et lærred. Dette resulterede i de vilde designs og farvegrafikker, som den dag i dag er et kunststykke i sig selv.

En fejring af fortiden

En af de ledende brands fra den periode er Madrid Boards som til den dag i dag stadig laver boards på den old-school måde. Deres seneste kollektion er et samarbejde med folkene bag serien Stranger Things, og er en hyldest til 80'ernes pop- og skatekultur.

Disse boards er ikke blot tro mod 80'erne i form og konkav, men de fantastiske grafik designs leder også vores tanker tilbage til illustratorer såsom legendariske Jimbo Phillips, hvis værker stadig ses som værende kunst den dag i dag.

Hvis du er mere til en realistisk stil, så har kollektionen fra Madrid også nogle af Stranger Things mørkere motiver såsom Sheriff Hopper ude på den inficerede græskarmark eller da børnene står ansigt til ansigt med skyggemonstret.

Tjek Madrid og Stranger Things skateboard serien ud her.

Relaterede produkter