×
MENU
  Tilbage

“Det er fantastisk hvad man kan gøre med et par skøjter”

SkatePro Team rider Florian Petitcollin fra Frankrig er ved at forberede sig til at konkurrere i Red Bull Crashed Ice.

Fire riders springer ned af en smal isbane med hastigheder på godt over de 48 km/t. De har skøjter og et fuldt sæt af hockey-udstyr på, og de har kun en ting på hjernen: At blive den første til at krydse målstregen - lige meget hvad det kræver.

Den 3. Februar vil SkatePro team rideren deltage i sit første store Red Bull Crashed Ice event i Finland. Florian skøjter normalt på inliners, men da han fik chancen for at blive en del af Crashed Ice var han klar til at tage udfordringen op.

Tidligere dette år deltog han i et kvalificerings-race i Schweiz og lige nu bruger han al sin tid på at øve sine skills på isskøjter, idet han jo primært er en inline-skøjteløber.

"Overgangen mellem rulleskøjteløb og isskøjteløb er ikke så nem, som man måske kunne forestille sig. Kraftoverførslen og balancen er meget anderledes. Jeg forsøger at tage til små konkurrencer for at lære og forbedre mig. Jeg træner hovedsageligt alene, så det er svært at selvkorrigere", siger Florian Petitcollin.

Så hvordan træner du op til et event som dette?

"Jeg træner på en lokal skøjtebane i min by for at forbedre mine teknikker på isskøjter. Jeg prøver også at gøre mine jumps og turns perfekte på mine inliners. Overordnet set er det en god ny oplevelse for mig", siger Florian.

Dette race vil foregå i Jyväskylä, som er den største by i Central Finland. Det er det andet event i sæsonen og det vil levere en spektakulær og actionpakket konkurrence på verdens mest spændende naturlige isbaner. Sporten er mega populær i Finland og landet har nogle af verdens bedste skaters.

Dette race i Finland vil være det eneste store stop på en naturlig skøjtebane og sæsonåbneren blev afholdt på en kunstig isbane bygget i Saint Paul. Generelt set har naturlige isbaner en tendens til at være mere ujævne og altid mere udfordrende med en større variation i isforholdene fra starten højt oppe i bjergene til slutningen nede i dalen.

"Mit mål for konkurrencen er at være i top 64, hvilket vil give mig adgang til finalen. Det er en svær udfordring, da mange af konkurrenterne kender banen rigtig godt. For mig vil det være min første gang på denne bane, og der er kun 2 timers opvarmning og tid til at øve på banen, så jeg er nødt til at lære meget hurtigt. Mit hovedsagelige mål er at have det sjovt og at nyde oplevelsen", siger Florian.

Hvis du gerne vil følge Florian på sit eventyr bliver Red Bull Crashed Ice live-streamet hos Redbull TV.

Tjek mændenes finaler ud fra den forrige runde i Saint Paul, Minnesota nedenfor.

Relaterede produkter