×
MENU
  Tilbage

BMX Hacks

Få din BMX i topform

Hvis du gerne vil undgå at mangle udstyr i den kommende sæson, så er det nu du skal slå til. Nogle af dine dele har måske brug for at blive udskiftet, og at skifte dem allerede nu kan spare dig for både tid og penge.

"Som BMX-rider har jeg udskiftet masser af dele. De tre mest normale, og samtdig vigtigste dele at udskifte er håndtagene, dækkene og pedalerne. Jeg har udskiftet disse dele hundredvis af gange, simpelthen fordi de bliver slidt hurtigt, når man kører hver dag. Gør dig selv en tjeneste og optimér din BMX oplevelse ved at holde dine grips, dæk og pedaler friske." - Jonas Kaadt, BMX-ekspert.

Her er SkatePros forslag til top-3 BMX dele, som du burde udskifte for at din BMX kan holde endnu en sæson

1. Håndtag


Håndtag udsættes for forskellige typer af skader. Alle BMX-riders ved at håndtagene ofte skiftes ud, primært fordi de bliver slidt ned og ødelagte. Faktorer såsom svedige hænder, store drops, et beskidt styr, styrt til jorden eller blot vådt vejr bidrager altsammen til at ødelægge dine håndtag. For at kunne præstere optimalt, og forbedre dig på din BMX, er funktionelle håndtag essentielle.

Det er vigtigt for BMX'ere, at have funktionelle håndtag for ikke at miste kontrol og trækkræft over styret. Uden trækkraft, og et godt greb, er simple tricks som bunny hop, manual og bar spins sværere at udføre. Når du kører er risikoen for at glide af cyklen også højere uden, eller med slidte, håndtag. Håndtag i dag er tilgængelige i alle slags farver og former og mange riders bruger grips til at få deres BMX til at se mere stilet ud. I øjeblikket har SkatePro et ophørsudsalg på grips. Hvis du overvejer at udskifte dine håndtag, tjek vores sortiment ud og opgradér din BMX i dag.

2. DÆK

Hvid du ofte kører på din BMX kender du sikkert til følelsen af at have et fladt dæk. Flade dæk sker altid på de mest uheldige tidspunkter, såsom når du rammer den første legde eller dropper ind i bowlen. For at få en bedre BMX oplevelse er solide dæk et must. Det er vigtigt for en BMX-rider at kunne stole på sit udstyr. Hvis du, for eksempel prøver kræfter af med et sketchy stair jump, er det sidste du vil bekymre dig om, hvorvidt dine dæk kan klare det eller ej.

Derudover kan dæk også gøre utroligt meget for udseendet. De kommer med forskellige mønstre og i forskellige farver. At få farven på dine dæk til at passe med farven på dit tandhjul, håndtag eller pedaler, vil give din BMX et nyt og friskt look. Hvis du har et beskadiget dæk og et ubeskadiget dæk, kan du med fordel bare købe ét nyt dæk. Faktum er; mange riders foretrækker at køre med forskellige størrelser af dæk for at optimere køreoplevelsen. Det ses ofte at BMX'er har smallere dæk bagpå for mindre rullemodstand og et breddere dæk foran for et bedre greb, men når alt kommer til alt, handler det hele om personlige præferencer. Tjek vores BMX dæk ud her.

3. PEDALER

Pedaler er afgørende. Du bruger pedalerne til at holde balance og fart, men også til at bære det meste af din kropsvægt. Dine fødder vil ofte forlade pedalerne, når du laver tricks, og du er ikke interesseret i at lande tilbage på et par pedaler med minimalt greb og dermed risikere at dine fødder glider af og du beskadiger dine skinneben. Alle der kører BMX ved hvor meget smerte det kan forårsage at smadre pedalerne ind i skinnebenet, så undgå det.

Nogle pedaler har stål knopper (også kaldet pins) for bedre fodfæste. Stål pins er smarte, fordi du kan skifte disse pins separat og tilpasse hvor mange pins (hvor godt et fodfæste) du vil have. At køre med stål pins på pedalerne skåner dem også, og sikrer dem en længere levetid, på grund af mindre pedalkontakt.

Der kan være flere grunde til at skifte sine pedaler. Det kunne være, at du gerne vil have et farverigt par for udseendets skyld, eller måske gerne vil prøve en anden størrelse, anerledes materiale eller et nyt brand. Når det er sagt, kom af sted og forbered din cykel til den nye sæson. Gå aldrig ned på udstyr - Tjek vores pedaler ud her.

Relaterede produkter