×
MENU
  Tilbage

Hold dit løbehjul flyvende

Vi håber, at du har været ude og køre i dine favorit parker, verts og gader hele sæsonen og lavet fede tricks og øvet dig for at forbedre dine skills. Nu er det tid til at give dit løbehjul et godt gammeldags check-up.

"Efter en lang sæson med grinds flips og hop er det tid til at skille dit løbehjul ad og rense det. Det er også tid til at tjekke, om du skal udskifte nogle af delene. Det er vigtigt at holde dit løbehjul i god stand, hvis du vil blive ved med at forbedre dig som kører", siger Lars Bansmann, som er produkt manager hos SkatePro.

Tjek vores guide til at få dit løbehjul til at skinne og yde sit bedste ud. Du kan måske endda spare nogle penge.

1. HJUL

Hjulene på et løbehjul lever et barskt liv - slitagen ved konstant kontakt med asfalt, træ eller beton og stødende fra de utallige hop, flip og grinds. Det er derfor hjulene er en af de vigtigste dele, som du har brug for at skifte efter en lang sæson.

Et friskt og ordentligt par hjul er afgørende for din performance som en rider. Revner i gummiet eller en nedslidt hjul-profil betyder, at du er alt for langt inde i gummiet på hjulet. Det vil ikke blot gøre det sværere at accelerere og opretholde hastigheden, men det vil også reducere stabiliteten på løbehjulet, når du laver tricks.

Sidst men ikke mindst gør en nedslidt profil det sværere at holde balancen, når du lander efter hop eller luft-tricks. Vi har altid et stort udvalg af hjul fra alle de stærkeste brands. Tjek dem ud her.

2. KUGLELEJER


At køre på alle slags overflader vil udsætte dine kuglelejer for forskellige typer af materialer fra sand over grus til vand og støv. Kuglelejerne bliver også slidt på grund af stød på hjulene, når du vælter, har en hård landing eller hopper fra høje steder.

Et beskadiget kugleleje vil have en effekt på din evne til at komme op i fart og opretholde det. Der er to måde at gøre det på, når det kommer til kuglelejer. Hvis du har købt et par kuglelejer for nyligt eller købt high-end kuglelejer, så kan du sikkert bare bruge en kugleleje-renser og så smøre dem med det rette smøremiddel.

Hvis dine kuglelejer har holdt hele sæsonen eller ikke er high-end kuglelejer,så burde du kigge efter et par nye kuglelejer. Vær opmærksom på at jo højere ABEC rating kuglelejerne har, jo nemmere er det at accelerere og opretholde fart. Men vær også opmærksom på at kuglelejer med lavere ABEC rating ikke bliver slidt ned ligeså nemt som dem med en høj ABEC rating. Nye kuglelejer? Vi har hvad du har brug for.

3. HEADSET

Det er her det hele foregår, når du laver flips, barspins og tailwhips. Derudover er headsettet en forbindelse mellem baren og resten af løbehjulet, hvilket betyder, at trykket på din bar bliver sendt gennem headsettet og ind i decket, hvilket betyder, at du har brug for et solidt headset.

At efterlade løbehjulet på fugtige steder vil øge risikoen for at kuglelejerne indeni headsettet vil begynde at ruste på grund af fugten. Små huller, revner og lækager øger også risikoen for at støv og skidt kommer ind i kuglelejerne og påvirker headsettets evne til at dreje.

Et slidt headset vil have en indflydelse på din evne til at lave en masse tricks og til at håndtere det generelt. Tjek vores udvalg af headsets ud her.

Relaterede produkter