×
MENU
  Tilbage

Speed skating: Ekstreme hastigheder og sublimt sammenhold

Måske kan du lide at løbe, men har brug for lidt mere fart og action, eller måske er dine knogler og led begyndt at gøre ondt når du dyrker motion? Eller måske har du allerede et par fitness rulleskøjter, men vil tage din træning til det næste niveau? Hvis dette er tilfældet, så er speed skating måske den rette sport for dig.

Speed skating er den hurtigste rulle og inline relaterede sport som findes. Hvis man kigger på sprint distancer, kommer farten helt op på omkring 60 km/t. Men speed skating er meget mere end blot sprint distancen - tidskørsel, eliminations løb, Criterium race, distance og langdistance løb, maraton og ultra maraton, bare for at nævne nogle få eksempler.

Hvordan kommer man i gang?

Selvom det hele kan lyde meget uhyggeligt, er der masser af plads til alle i speed skating, og hvis du slår et smut forbi en speed skating klub vil du også opleve dette. Folk i aldersgruppen 3 til 80 år vil være til stede, og de deltager også i de samme løb, hvor deltagerne typisk er grupperet efter evner - ikke efter alder og køn.

"En af de ting jeg elsker ved speed skating er det sociale aspekt. Du arbejder oftest mod fælles mål, men på samme tid, er det en sport hvor du kan øve og konkurrere individuelt," Fortæller SkatePro team rider og tidligere dansk mester Trine Brøns Nielsen.

Hvis du er nybegynder bør du overveje at slutte dig til en lokal klub. Både for det sociale, men hovedsageligt for at få styr på teknikken, eftersom dette kan være en udfordring. Som eksempel, bør du se denne video hvor pro speed skater Mark Horsten udfører double push teknikken.

Hvad har du brug for?

For nogle få år siden havde næsten alle speed skates fire eller flere hjul, men i dag har de mest almindelige setups kun 3 hjul på hver skøjte. Dette er simpelthen for at reducere vægten og modstanden fra hjulene og kuglelejerne. Du har måske også lagt mærke til at hjul på speed skates er ret hårde i forhold til klassiske fitness rulleskøjter, dette er for at reducere friktion, dog på bekostning af komfort.

Hvis du aldrig har skatet før, så anbefaler vi at du køber en rulleskøjte som har en mid-cut ankle-støtte og en god liner. Ellers kan du få ondt i fødderne, hvilket vil resultere i den dårlig oplevelse. En rulleskøjte med disse egenskaber er designet som i billedet ovenfor, som pga. dens 125 mm hjul giver høj fart og god acceleration. Hvis du foretrækker en skøjte som er mere manøvredygtig, bør du vælge en som har en kortere klinge/frame.

Vælg det rigtige setup

Mange erfarne speed skaters foretrækker at lave deres eget setup når de sætter deres skøjter sammen. Dette er for sikre, at deres skøjter passer til deres personlige præferencer og stil. Måden hvorpå du kombinere en støvle, en frame, hjul og kuglelejere får står indflydelse på hvordan skøjten agere i forhold til fart, acceleration og manøvredygtighed. Vores eksperter har kombineret en serie af high-end bundles som vil hjælpe dig med at skræddersy det perfekt setup som passer til din skating stil. tjek de forskellige muligheder og komplette speed skates i denne kategori.

Husk beskyttelse

Udover rulleskøjterne, har du også brug for det rigtige beskyttelses udstyr. Når skatere når et vist niveau kører de som regel kun med hjelm - Dette er ikke anbefalet for begyndere. Det er derfor at en hjelm, knæ og albue beskyttere og et sæt håndledsbeskyttere er et must-have for nye skatere.

Vil du vide mere? Så læs vores komplette guide til speed skating her.

Relaterede produkter