×
MENU
  Tilbage

Jeg bliver på boardet så længe jeg kan gå

Sted: Aarhus Skatescene SkatePark, trick: Bs crooked grind

Adrian Hirt's liv drejer sig om skateboarding. Den 28-årige skater fra Erfurt, Tyskland rejser rundt i Europa og deltager i konkurrencer, skater street spots og hænger ud med sine venner.

"Jeg får lov til at lave det bedste i verden. Jeg rejser til forskellige lande, ser andre kulturer og skater på nogle fantastiske steder over hele verden. Der har været så mange gyldne øjeblikke, og jeg føler mig så heldig, at jeg får lov til at lave det her", siger Adrian.

Vi har snakket med Adrian om, hvordan han får inspiration til at blive ved og hvilken rolle skatecommunityet spiller i verden af skateboarding.

Det er ikke blot en sport

Sted: Omega Skatepark

Passion er med sikkerhed det, der holder Adrian kørende. Når han ikke skater eller rejser, har han et fuldtidsjob, idet han ikke fuldt-ud kan leve af skateboarding endnu. Men for Adrian handler det ikke om penge og berømmelse.

"Da jeg var barn, drømte jeg om at tjene mine penge på skateboarding. Det er ikke tilfældet endnu. Men det er ikke vigtigt lige nu. Jeg er selvfølgelig glad, når jeg får penge for at skate, og når jeg får dele sponsoreret, men jeg gør det ikke for at blive rig, jeg gør det fordi, at jeg elsker det og vil fortsætte med at blive bedre," siger han.

Adrian påpeger, at det kan være hårdt at have et 9-til-17 job og derefter tage ud at skate eller tage i fitness bagefter, men for ham har det aldrig været en mulighed at stoppe med det han elsker.

"For mig er dette ikke en sport; det er mit liv. Min personlighed er et resultat af skateboarding. Før jeg begyndte at skate, var jeg en anden person. Jeg har haft så mange fantastiske oplevelser takkket være skateboarding, og jeg har mødt så mange gode venner. Det her er for livet; Jeg vil blive på boardet så længe jeg kan gå", siger han.

Et fælles sprog

Sted: Omega Skatepark, trick: Bs 5-0 grind.

Skateboarding er måske ikke en holdsport, men for Adrian er det en af de mest sociale sportsgrene han nogensinde har prøvet, og dette er en af de vigtigste faktorer i hans livslange passion.

"Jeg har mødt nogen cool mennesker gennem sporten. Vi er sammen om den her fantastiske ting kaldet skateboarding. Hvis du er en rar fyr med et board så lad os hænge ud og skate. Dette er det samme over hele verden, på tværs af grænser, sprogbarrierer og kulturer, og det er sådan en unik ting", siger han.

Sted Aarhus Skatescene SkatePark, trick: Nollie fs heelflip.

For Adrian handler skatecommunityet ikke blot om at få nye venner, men også om at hjælpe andre, og sidst men ikke mindst handler det om at give viden videre til de næste generationer.

"Børn kommer ofte forbi og siger - Wow det er et cool trick, kan du lære mig, hvordan man gør? Så tager du dig tid til at lære dem, hvordan man gør det. Da jeg startede ud var jeg et lille barn og de ældre fyre på mit skate spot i min hjemby viste tricksene og gav viden videre, og det er vigtigt", siger Adrian.

Lidt hjælp fra mine venner

trick: Fs bluntslide.

Så hvis Adrian ikke kan leve af skateboarding endnu, hvordan er han så i stand til at rejse rundt og deltage i konkurrencer? Først og fremmest er der hans sponsorer, som hjælper ham med hans rejseomkostninger, men en anden afgørende faktor i, hvorfor Adrian kan rejse så meget er støtten han får fra skatecommunityet.

"Gennem skating har jeg fået venner over hele Europa, så når jeg rejser, så overnatter jeg ofte hos dem. Det er ikke blot en finansiel ting, men det handler også om eventyr. De viser mig rundt i deres by og introducerer mig til de lokale skatere. Jeg har fået så mange gode oplevelser på den måde", siger han.

Så er det besværet værd at blive ved med at stå på skateboard? Hvis du spørger Adrian Hirt er svaret klart.

"Det er den perfekte pakke. Det kombinerer sjov med træning, og det er en meget social sport. Når jeg ikke skater føler jeg at der mangler noget. Men lige så snart jeg træder op på boardet igen, så føler jeg mig komplet."

Relaterede produkter