×
MENU
  Tilbage

4 ting at overveje når du køber ski- og snowboard-briller

Skibriller er uden tvivl en af de vigtigste typer af udstyr til ski- og snowboard sæsonen. Nogle vil måske argumentere for, at de rette skibriller er ligeså vigtige som at finde den rette jakke og bukser. Der er næsten ikke noget værre end at have et uklart udsyn på din vej ned af pisten, vel? Det er derfor det er vigtigt at vælge et par ski eller snowboard-briller, der passer til omgivelserne og vejrforholdene, hvor du skal stå på ski eller snowboard.

Skribrille-snakken kan hurtigt blive meget nørdet. Cylinderformede vs. sfæriske linser, OTG, VLT og visual distortion er blot nogle af begreberne, som du måske vil møde i din søgen efter et par skibriller. I denne artikel har vi fundet 4 ting du skal overveje, når du køber nye ski- eller snowboard-briller.

1) Formen på linsen

Mange ski- og snowboard-brille brands har forskellige begreber for de samme specs. Dette kan gøre det svært at navigere, hvis du ikke er 100% inde i begreberne. Dog er det normalt for alle fabrikanter at dele linserne på ski og snowboard-briller ind i to kategorier.

CYLINDERFORMET LINSE

Ski- og snowboard-briller med cylinderformede linser har en kurvet form, som følger den vandrette form af hovedet som om linsen var skåret ud af en cylinder. Linsen er flad og skibriller med cylinderformede linser er normalt en smule billigere end briller med en sfærisk linse. Skibriller med en cylinderformet linse er ofte meget fleksible og nogle professionelle foretrækker dem, idet fleksibiliteten giver et optimalt fit rundt om ansigtet.

SFÆRISKE LINSER

En sfærisk linse er kurvet på tværs af linsen både vandret og lodret, som om linsen var skåret ud af en sfære. Dette resulterer i et bredere synsfelt end med en cylinderformet linse. Formen mindsker også visual distortion og giver et mere præcist syn på verden.

2) Farven på linsen

Der er utallige toner og farver på linserne, og de forskellige brands har mange forskellige navne for disse. Én ting som de alle nævner i specifikationerne er VLT'en - Visible Light Transmission. VLT angiver hvor meget lys linsen tillader at passere igennem til øjet. Det er grundlæggende et begreb for hvor mange procent af det naturlige lys, der når øjet. Så i stedet for kun at kigge på farven, burde du kigge på VLT-værdien.

Hvis du kun står på ski i høj solskin midt på dagen, skal du gå efter en linse med en VLT mellem 5-20%. Linser med 60-90% VLT har typisk gode evner i tåge, sne, tusmørke eller i kunstigt lys fra lys-projektorer om aftenen eller indendørs.

En god all-round linse er placeret i det brede center af lysindtaget - 30-60% VLT. Disse linser kan bruges uanset vejr og lysforhold. Farven på en sådan linse vil typisk være brun eller orange.

3) Størrelsen på skibrillerne

Small passer til børn, unge mennesker eller i nogle tilfælde voksne med små hovedstørrelser.

Medium passer de fleste voksne - både mænd og kvinder. Stort set alle frames til skibriller er lavet som unisex, og når en fabrikant siger at et sæt skibriller er en model til kvinder, så er det primært på grund af farvekombinationen.

Størrelse betyder meget, når det kommer til ski- og snowboard-briller og mange fabrikanter laver oversized briller for at opnå et bredere perifert udsyn. Så large og oversized skibriller er ikke nødvendigvis reserveret til folk med store hoveder. Dog skal du være opmærksom på, at oversized skibriller skal efterlade et hul mellem din hjelm i toppen, ellers får du ikke den rette ventilation og dette kan resultere i, at de dugger til.

OTG er også et begreb, når det kommer til størrelse. OTG er en forkortelse for Over The Glass, og det går godt sammen med det faktum, at du kan have briller på sammen med skibriller. Udover at de har mere plads indvendigt end normale ski- og snowboardbriller, er OTG skibriller også designet med riller i deres frame, som passer til temple baren fra konventionelle briller.

4) Design og look

I de senere år har det nærmest haglet ned med nye modeller og brands, som hævder at deres skibriller er de absolut bedste. Men hvis du vælger et par high-end skibriller, får du et par skibriller, der holder i længden. Derfor kommer det dybest set ned til personlig præference i forhold til, hvilken model du skal vælge. Du skal vælge et par skibriller med et design og look, som du kan lide og som føles behageligt at have på.

Relaterede produkter