×
MENU
  Tilbage

Luis Oppel: En cut to the bone filosofi

Manhattan, New York City. Lyden af tung trafik og travle mennesker fylder den solrige blå himmel. I midten af dette summende inferno, på en af de mange grønne steder på Manhattan fokuserer en høj sorthåret ung mand, i denim bukser og uden trøje kun, på én ting - at lande tricket han har planlagt. Han tager en dyb indånding, skubber af, kør mod railen, hopper, grinder og lander.

Scenen er fra Luis Oppel's Baltimore - New York Edit, videoen I har valgt som årets edit i 2017.

Hvis du har set dette edit, så vil du uden tvivl være enig i, at Luis presser sit løbehjul til det maksimale for at give os nogle teknisk fede linjer. Vi har snakket med Luis Oppel for at finde ud af, hvad hans kørestil kræver af hans udstyr, hvilke dele han foretrækker at køre og, hvad der inspirerer ham som en rider.

For resten, hvis du ikke har set Luis Oppels USA edit endnu, så kan du se det i videoen ovenfor.

Hold det simpelt

Hvis du har set Luis Oppels edit, vil du hurtigt indse, at han er inspireret af 90'ernes skatevideoer, og det er ikke kun fisheyelinsen som Luis kan lide fra "skatings guldalder".

"Jeg bliver meget inspireret af skateboard scenen fra den periode. Det er selvfølgelig retro viben, men det er også en søgen efter en mere simpel tid. For mig symboliserer denne periode en cut to the bone skate kultur, og det er også noget, som jeg forsøger at praktisere, når jeg sætter mit setup sammen", siger Luis.

Måske er du også interesseret i at tjekke dette ud: Build-a-Scooter-tool.

Denne cut to the bone filosofi kan ses, både når det kommer til løbehjulets design, men også i delene han har valgt. Luis laver ekstremt mange grinds på curbs, rails og afsatser og du har måske lagt mærke til, at han gør det uden pegs.

"Jeg kan godt lide udfordringen i at køre uden pegs. Derudover bruger jeg TSI's Box Cutter deck, som er så bredt at det tillader dig lave de samme tricks som jeg ville have lavet med pegs. Bredden på decket får det næsten til at føles som et skateboard", siger Luis.

Et spørgsmål om kontrol

Luis er til street - og han hopper ud over trapper, grinde rails, afsatser og bruger byens naturlige miljø, som sin inspiration. Dette betyder også, at han har brug for et løbehjul som kan klare den konstante shredding mod curb'en og stødende når han hopper ud fra en ti trins trappe.

"Jeg har brug for et løbehjul som kan holde, det er derfor jeg bruger et tungt setup med TSI Boxcutter decket som centret. Det vejer måske mere end det gennemsnitlige deck, men det giver mig mere stabilitet og holdbarhed. Derudover giver dets tunge vægt mig bedre kontrol over decket, når jeg lavet tricks i luften", siger Luis.

Fart er en anden afgørende faktor i at være i stand til at kunne lave de legendariske "Luis-Oppel-linjer". Luis peger på, at han sørger for at kuglelejer og hjul altid er i topform ved at skifte dem regelmæssigt.

"Jeg bruger River Glide Emerald hjulene, som kommer med kuglelejer. Jeg skifter mine hjul hver anden måned. Derudover er en vigtig faktor for mig, at de slider let og giver mig muligheden for at powerslides, hvilket jeg elsker at gøre, når jeg har lavet en nice line", siger Luis.

Måske vil du også være interesseret i at læse: Scooters explained

Vil du gerne køre med de samme dele som Luis? Tjek vores udvalg af TSI dele ud her og vores udvalg af River hjul her.

Relaterede produkter