×
MENU
  Tilbage

Things to consider when buying skateboard wheels

Hjulene er en essentiel del af dit skateboard, og ligemeget hvordan du behandler dem, så vil du have behov for at skifte dem med tiden. Hjul kommer dog i alle slags størrelser og farver, så hvordan ved du, hvilke du skal vælge?

Teamrider: Bjørn Nicklas Pettersen Trick: FS Smith.

Om du er ny i sporten eller professionel, så er det vigtigt at vælge et hjul i størrelse og hårdhed, som passer din kørestil. Det er faktisk ikke så kompliceret, som det lyder. Start med at spørge dig selv: "Hvad kan jeg lide at køre? Street, vert/bowl, eller måske begge dele".

Hvis du er vild med at shredde ledges eller hoppe over gaps og trapper, så vil du have et mindre sæt hjul, gerne mellem 50-53mm. Dette giver dig et lavt tyngdepunkt, hvilket giver dig stabilitet, kontrol, og gør det nemmere at poppe boardet. Små hjul er også nemmere at grinde kanter med.

Denne hjulstørrelse er også god til street-inspirerede skateparks.

Teamrider: Noah Graetsch, Trick: FS Smith

Hvis du bruger det meste af din tid på vert rampen eller i bowlen, så vil du have et større hjul som giver den nødvendige fart, som det kræver for at komme op af ramperne eller langs siderne i bowlen. Vi anbefaler at du vælger et hjul med en diameter mellem 54-60mm.

Kan du ikke blive enig med dig selv om det ene eller det andet? Ingen grund til at være bekymret. Vælg et hjul med en diameter mellem 53-56mm, og du er klar til tricks i både streeten og parken.

Blød, hård eller et sted imellem?


En anden essentiel ting at tænke på er hårdheden af hjulet, også kaldt durometer. (Du kan skære det ned til disse to regler når det kommer til skateboardhjul.)

  • Hårde hjul giver en højere fart og længere levetid. Grebet i jorden er formindsket, men dette er en fordel når du skal lave grinds.
  • Bløde hjul giver en bedre shockabsorbering, og har tilmed bedre greb. Den øgede shockabsorbering betyder dog, at du vil miste en smule fart og levetid. Det er dog typisk det værd, hvis du leder efter et mere 'smooth' hjul.

For kørere som er til street skating anbefaler vi hjul med en durometer mellem 95a-100a+. Hårde hjul er populære blandt mange kørere, da de er super responsive, og holder godt på ru overflader.

Teamrider: Jamie Manning - Trick: FS Blunt
Vær opmærksom på, at jo hårdere et hjul du vælger, des mindre vil det kunne anbefales til generel transport. Du vil altså for alvor mærke sprækker i jorden og småsten, når du er ude og køre i gaden.

Check vores brede udvalg af hjul her.

Er du igang med at samle dit første custom skateboard? I så fald, så vil det være smart at checke denne video omkring de vigtigste punkter, når du sammensætter dit eget board.

Relaterede produkter