×
MENU
  Tilbage

Huskede du beskyttelse?

Lad os være ærlige - hvis du har fået fingrene i et par freeride ski, så er du sikkert klar på nogle narrestreger. Spas og løjer i sneen er altid sjovt, men ikke når du ender op i en hospitalsseng, mens alle dine kammerater dropper lines i pulveret.

En måde at minimere risikoen for ovennævnte scenarie er, kedeligt som det lyder, at bære beskyttelse. Nogle af hovedfunktionerne ved et godt sikkerhedskit er hjelmen, rygskjoldet og et lavine kit. Disse ting burde altid være i stand til at holde dig ude af fare på et anstændigt niveau.

Hjelmen

Ja, vi ved det, 'det ser ikke så cool ud'' at have en på, eller det er i det mindste en af de almindelige argumenter mod hjelme, men de praktiske fordele ved en hjelm er betydelige (tag for eksempel det faktum, at du kan holde dit kranie i ét stykke).

Når du vælger en hjelm, er der et par vigtige ting at overveje. Den første er opbygningen af hjelmen. Normalt kan du vælge mellem en hård ydre shell på toppen af stødabsorberende indre eller en in-mold, hvor de to er smeltet sammen. Det sidste kan give dig mindre vægt og et tyndere design.

En anden ting er alle detaljerne, som er vedhæftet på din hjelm - hagerem, fastsættelse af skibriller, åndbarhed-systemer og endda indbygget audio funktioner. Generelt set er de magnetiske låse på hageremmen en god nyhed, som vil spare dig for besvær. Fastsættelsen af skibriller varierer fra bungees, clips eller stropper til at være sømløs eller aftagelig for at passe bedre med dine skibriller. Der er også en mulighed for at få det bedste af begge verdener i noget som denne Salomon Driver Visor, som har tilføjet skibriller til den:

Rygskjoldet

Vi kan tale længe om de forskellige typer og variationer af rygskjold, men de grundlæggende typer er soft shell rustning (den du har på som en ekstra trøje) og hard shell ryg del (den du har på som en ekstra rygrad).

Her er det vigtigt at fokusere på åndbarheden, vægten, pasformen og selvfølgelig hvor meget beskyttelse, du er på udkig efter. Soft shells er naturligt lettere og mere passende til pisterne, hvor hard shell beskyttere er tilpasset til hårdere rides og er modstandsdygtig overfor twigs, sten og din irriterende kammerats skistav.

Du kan nemt balancere mellem vægt og beskyttelse med rygskjold som Komperdell Cross Lite Eco , hvor du får hard shell beskyttelse med få gram strippet af din ryg.

Lavine kittet

Nu kommer vi til de dybe detaljer, eller mere korrekt, den dybe sne. Noget som er værd at have er en transceiver, en skovl og en probe. I tilfælde af, at du eller nogen af dine venner bliver fanget i en lavine, har du begrænset tid at handle på. Dette er hvor en transceiver og beacon er brugbart, når du først er under sneen og har brug for at sende et SOS signal. Du vil måske ende op med at være dagens helt, som opdager og graver en af vennerne ud.

Der er forskellige udvalg af kits på markedet, som inkluderer de 3 essentielle dele. Du kan også finde en på vores hjemmeside her. Når alt kommer til alt, kan du altid genkøbe beacon, når sæsonen er ovre for at lokalisere dine venner, når de er på pub-crawl.

Relaterede produkter