×
MENU
  Tilbage

To sider til enhver BMX historie: Lasse

Mere sol, mere sjov og mere BMX. Som lovet i sidste uge vil vi fortsætte historien om BMX turen til Malaga med vores team riders. Denne gang vil Lasse Søltoft fungere som tour-guide.

Sidste uge fik vi en smagsprøve på hvordan det er at rejse rundt i verden for at køre BMX, og som lovet vil vi nu tage den et spadestik dybere ned i hele Martins og Lasses Malaga tur. Så gør dig klar til historie-tid!

Oh Malaga!

Det viste sig ikke at være noget problem at finde Lasse Søltoft, eftersom han allerede var tilbage i Danmark efter sin tur. (Hvilket, som i måske kan huske, ikke var tilfældet for Martin, der simpelthen nægter at komme tilbage til den danske vinterkulde.)

Det eneste 'udfordrende' er faktisk at sidde og lytte til Lasses varme historier om en solklædt bakketop i Spanien med et storslået palæ på toppen, når man selv sidder herhjemme i Århus, hvor regnen og vinden pisker på ruderne. Jeg spurgte ham, hvordan det egentlig kan være at han tager til Malaga, og hans svar var ganske let at forholde sig til:

"Faktisk tog jeg bare afsted, fordi der er for koldt i Danmark. Jeg brændte bare for at komme væk. Martin og Victor havde allerede været i Barcelona i en måned før de rejste til Malaga. Jeg havde mulighed for at tage nogle dage fri fra arbejde, så jeg tog fri og vendte snuden mod Malaga. Da Martin og Victor allerede var dernede, var det praktiske ganske nemt for mig - De havde jo allerede lejet en lejlighed jeg kunne bo i."

Playboy? RedBull? Og SkatePro team riders.

Dermed sagt er det tid til nogle små detaljer igen. Før interviewet med Lasse spurgte de andre gutter fra kontoret mig, om jeg havde hørt historien om Playboy mansion fra Martin. Vent! Hvad? Åbenbart kendte jeg ikke til historien, men den fejl sker ikke igen.

"Så hvad er der med Playboy mansion her?", spurgte jeg meget direkte og fastbesluttet på, at jeg denne gang vil få hele historien med.

"Det er et ret vildt sted oppe i bjergene i nærheden af en by ved navn Mijas, og det er blot et efterladt palæ. Vi har for nylig hørt nogle rygter om, at der i 70'erne blev skudt pornofilm deroppe. Så det er en ret interressant historie...

..stedet er kæmpe stort, at du ved det! Og der er en masse huse, en masse forskellige huse. Vi så nogle videoer på internettet, hvor Red Bull har været deroppe og bygge nogle seriøst store dirt jumps, der er tiltænkt mountain bikers..." svarer Lasse begejsteret.

Han fortsætter med at fortælle mig alt omkring huset - hvor Red Bull har bygget deres jumps, hvordan der om sommeren er rave parties i huset og endda om, hvordan der nogle gange spilles hardball i huset. Så nu vil jeg vide hvad de gjorde. Hvad var deres projekt?

"Vores projekt - føltes for mig faktisk som en drøm, der gik i opfyldelse, da jeg havde lovet mig selv det inden jeg dør. Jeg ville virkelig gerne tage hen til en rigtig pool og køre i den. Jeg har kørt i mange pools, der er lavet specifikt til formålet, men denne pool var anerledes, da den ikke var beregnet til det. Da vi endelig kom derop og stod ved siden af poolen, kunne vi se at den var fyldt med skidt, snavs og en stor mængde vand. Det tog os omkring en time at finde en måde, hvorpå vi kunne tømme poolen"

Når drømme går i opfyldelse

En levende beskrivelse af deres anstrengelser for at tømme poolen fulgte. Lasse fortæller mig, at det tog dem mere end fem timer at tømme poolen, og at der blev ved med at opstå nye problemer i forbindelse med forsøget (såsom Martins mund, der bliver fyldt op med skidt og snavs, da han fejlagtigt forsøgte at tømme poolen ved hjælp af en slange.) På trods af alle besværlighederne svarer Lasse stadig "bestemt!" når jeg spørger ham ind til om det virkelig var alle anstrengelserne værd. For ham er det højdepunktet på hele turen - Denne pool, hans homies, vejret, bajere på toppen af den solklædte bakke samt realiseringen af en drøm, der går i opfyldelse:

"Jeg har kørt BMX i, jeg ved ikke, 15 år nu, og jeg har altid haft for øje, at kører i en pool magen til denne, så det var ligesom min mission. Jeg har været i Malaga fem gange før, så jeg kender byen, jeg kender de rigtige spots og jeg kender de forskellige skate parks. Og det her sted, jeg vidste den pool var der, og ønskede virkelig bare at få lov til at køre i den. Så det var som en slags mission for mig.. og ja.. det var fantastisk vejr, det lykkedes os at tømme poolen og det lykkedes os at køre i poolen, og det var perfekt"!

Og det er den perfekte afslutning på denne historie. Jeg vil faktisk ikke tilføje mere til den, da det vil være at tage den for langt ud. Det er bestemt en perfekt historie, som Lasse siger. Det opsummere det hele - Disse BMX ture handler ikke kun om at finde spots rundt omkring i verden; det handler i ligeså høj grad om at være tilstede med sine venner, uanset hvor man er, nyde nogle ture og udleve drømmen.

Relaterede produkter