×
MENU
  Tilbage

Dannie Carlsen: En unik "Globe"trotter (sko)

Den 24-årige skater Dannie Carlsen er den første danske skateboarder til at få en colorway siden den danske skateboard legende Rune Glifberg. Vi tog en snak med Dannie omkring, hvordan det er at få sin egen colorway, om den kommende Globe Tour og om det rush som skateboarding giver.

De fleste unge skatere drømmer om at blive professionelle og få deres navn på skateboards, tøj og på sko, men det kræver en seriøs mængde af blå mærker, hudafskrabninger, vellykkede landinger og masser af skills før man kommer dertil. En af dem, der har klaret strabadserne er Dannie Carlsen.

“Selvfølgelig var det noget, som jeg drømte om, da jeg startede med at skate som 10-årig, så jeg er mega overvældet over det. Det er virkelig noget helt specielt, men det har altså også taget 14 år at få den colorway (hans egen farvevariation hos Globe)”, siger Dannie.

Et kick du ikke finder andre steder

Så hvad er Dannies hemmelighed? Hvordan er han blevet en af de bedste tekniske skatere på den danske skateboardscene og, hvordan er han blevet så god, at han har fået sin egen colorway? Da jeg spørger ham, svarer han uden tøven.

“Du skal aldrig give op! Det er vejen frem. Hvis du vil være pro, så gælder det om at kunne noget seriøst. Nogle gange kan det tage timer at lande et trick, og mens det står på, har man bare lyst til at give op, men når du så endelig lander det, wow, så giver det et kick som intet andet”, siger Dannie og fortsætter.

“Nogle gange tager det bare tid. Her den anden dag skulle jeg filme et trick, og det endte med at tage to timer før jeg landede det clean. Sådan er det bare, når man skater, og det er en vigtig del af at blive bedre”, siger han.

En sko der passer

Dannie har siden begyndelsen skatet både street, bowl, vert og park, men det er dog en helt særlig disciplin, der er Dannies favorit, nemlig mini rampen.

“Jeg synes bare mini rampen er for fed. Du kan lave så mange forskellige tricks på den, og du kan bare blive ved med at køre for evigt. Der er også bare et mega godt flow på en mini rampe”, siger han.

Dannies colorway er baseret på den klassiske Mahalo sko fra Globe. Som noget nyt er Dannies sko blevet forbedret i sål-området takket være en ny stødabsorberende sål, der tager de hårde stød når du lander.

“Skoen lever op til alle min krav. Den har flex, den giver en god fornemmelse af boardet og den holder godt. Udover det så sidder den også godt på foden, den er let at køre til og så er indersålerne for vilde. Det er bare en god all-around sko. Den går godt til street, bowl, vert og mini rampe”, siger han

I Dannies colorway er der i sålen af skoen lagt et lille Dannebrogsflag ind. Udover det er der også et skud ud til Christianshavn, hvor Dannie er fra, i form af en fed grafik på indersålen.

Rundt i Danmark

Hvis du ikke har set Dannie skate i virkeligheden, så har du nu chancen. I forbindelse med den nye colorway tager det danske Globe Team på tour rundt til ni forskellige steder i Danmark.

“Jeg glæder mig virkelig til at komme afsted og skate forskellige skateparks og møde en masse nye mennesker. Det bliver mig, Jonas “ginger” Bünger, Søren Noro og Stefan Uldendorf, så der kommer til at være masser af fed skating”, siger Dannie.

De fleste steder på Globe touren er gamle bekendtskaber for Dannie, men der er dog et sted på touren, som er nyt.

“Jeg har faktisk aldrig været i Omega Skatehal før, så jeg ser virkelig frem til at teste den sammen med resten af crewet. Jeg er i hvert fald sikker på, at det bliver fedt at skate der”, siger han.

Dannie og resten af det Danske Globe Team kommer og besøger SkatePro’s butik og Omega Skatehal i Søften den 21.april. Du kan se mere om eventet her.

Målet med Mahalo SG colorway release touren er selvfølgelig at vise Globe flaget og selvfølgelig også lave promotion for gutterne fra Globe Teamet, men der er for Dannie også et andet vigtigt mål.

“Jeg håber da selvfølgelig, at jeg kan inspirere nogle af de børn, der kommer og ser os skate, så de vælger skateboardet frem for løbehjul, fodbold eller PlayStation,” siger han.

Sidst men ikke mindst siger rygterne, at der også kommer et edit ud af Mahalo SG colorway release touren.

Du kan finde the nye Globe Mahalo Dannie Carlsen skate sko her.

Relaterede produkter