×
MENU
  Tilbage

Danny Adams: Løbehjul åbnede verden for mig

Som diagnosticeret med autisme har SkatePro team rider, Danny Adams, altid måtte kæmpe for at socialisere sig med de andre jævnaldrene. Han var en meget tilbageholdende dreng, der ikke brød sig om at forlade sit hjem. Alt blev dog anerledes første gange han tog sit løbehjul med til den lokale skatepark.

Historien om Danny's passion, for at køre på løbehjul, startede ved et tilfælde. Tilbage i 2011 købte en af Danny's mors veninder et foldbart løbehjul til sine børn, men eftersom løbehjulet var for stort til børnene besluttede hun at give det til Danny. Denne gave viste sig at ændre Danny's liv for altid.

Som barn og ung teenager, gennemgik Danny en svær periode ift. at vokse op. Det viste sig senere at være grundet en autisme diagnose. Den unge teenager fra Chester (England) var ikke særligt god til at få nye venner, og han blev derfor oftest derhjemme, når han ike var i skole.

"Jeg snakkede ikke med andre børn i min alder, og var ikke just god til de sociale apspekter i tilstedeværelsen, så jeg havde ikke mange venner udenfor skolen. Jeg havde heller ikke mod på at forlade huset" fortæller Danny.

Sted: Chester, trick : Bs air

Alt ændrede sig dog for Danny, da han samlede sig mod nok til at tage hen til den lokale skatepark med hans løbehjul, efter han i længere tid kun havde brugt kantstenene ude foran han hus som forhindringer.

"Jeg fandt ud af, at jeg nemt kunne snakke med andre skatere i parken eftersom vi delte en fællesinteresse, og det har virkelig hjulpet mig med at forbedre mine sociale færdigheder til det bedre igennem årene. Den positive oplevelse gav mig nok selvtilid til, at jeg fremadrettet tog mit løbehjul med mig hver gang vi skulle besøge familie og venner, så jeg kunne tage det med rundt til andre skateparks i landet", siger Danny.

En varm velkomst

Sted: Barcelona Street Jam, trick: Fingerwhip

I 2015 tog Danny til sin første store løbehjulskonkurrence udenfor hjembyen Chester. Han indrømmer, at han var meget nervøs over hele eventet, og om der overhovedet kom andre mennesker til det. Da han ankom fik han sig noget af en overraskelse.

"Mit første store event var London Street Jam, og jeg har aldrig før i mit liv været i et så accepterende miljø. Jeg ankom til Euston togstation klokken 11 om formiddagen, og på det tidspunkt var der allerede omkring 500 andre scooter riders, og alle snakkede, grinte og skatede med hinanden - det var fantastisk."

Sted: Chester, trick: FS Boardslide

Løbehjulsmiljøet er et ekstra stærkt fællesskab sammenlignet med andre action sports. Det skyldes især had og manglende respekt som andre skatere har udvist overfor løbehjulssporten, mener Danny.

"Sidst i folkeskolen var jeg en af de eneste på min årgang, der kørte løbehjul. Så der var alle BMXerne og skateboarderne, der talte ned til os, og vi blev kaldt for alverdens forskellige ting. Jeg tror at disse forhold har været med til at knytte os, scooter riders, tæt sammen. Alle andre skatere tager ikke scooting seriøst, men det gør vi, der selv køre på løbehjul - rigtig meget endda. Alle har fået et tæt venskab pågrund af det", siger Danny.

På tur med holdet

Sted: Barcelona Street Jam , trick: FS Boardslide

I 2017 nåede Danny en milepæl i hans liv, da han tog til Barcelona Street Jam sammen med resten af SkatePro holdet. En oplevelse, der for få år tilbage vil have virket fuldstændig uoverskuelig for Danny.

"Løbehjuls sporten åbnede en ny verden for mig. Når jeg kigger tilbage på hvem jeg var før i tiden, vil jeg aldrig have troet på, at noget at dette skulle ske. Jeg ønsker at være en del af holdet (SkatePro) og det er fantastisk at være i en position, hvor jeg kan rejse til Barcelona og skate alle de spots jeg har set i videorne. Jeg ankom også til Barcelona alene, hvilket jeg aldrig havde troet jeg var i stand til", siger Danny og tilføjer:

"Da jeg var yngre kunne jeg ikke engang tage bussen et par kilometer - offentlig transport var en kæmpe udfordring for mig. Nu kan jeg rejse Storbritanien tynd for at finde et skate spot. Jeg har også været i udlandet, både Tyskland (The Core i Hamborg) og Barcelona (Street jam) for at køre. Jeg er meget flyskræk, og hvis det ikke var for løbehjuls sporten vil jeg aldrig have haft en grund til at give ting som at flyve et skud."

Op- og nedture

Sted: Chester, trick: Noseblunt

For Danny handler det ikke blot om at overkomme de udfordringer hans diagnose stiller ham over for, men ligeså vel at forvandle hans autisme symptomer til noget positivt når han køre løbehjul; et forhold er eksmeplvis forøget opmærksomhed.

"Jeg har altid fuld fokus på det trick jeg laver. Jeg befinder mig kun i én tankestrøm. Hvis jeg skal skate et rail, så er det med fuld indsats og mentalt fokus på de små detaljerne. Måske jeg bør ramme railen fra en anden vinkel, eller måske have lidt mere fart på, eller måske jeg skal bøje lidt mere i knæene osv. Alle disse tanker fylder mit hoved imens jeg udfører tricket", siger Danny.

Han håber at hans erfaringer med løbehjul kan inspirere andre der gennemgår det samme som han har gjort:

"Jeg håber, at jeg ved at dele min historie kan hjælpe andre, med autisme, til at tage det først skridt mod en bedre tilstedeværelse. Jeg troede aldrig, at jeg ville komme dertil, hvor jeg er nu. Jeg plejede at være et indadvendt menneske, men nu kører jeg rundt i hele Storbritanien, og resten af Europa, og jeg er en del af et fantastisk fællesskab, hvor vi alle holder sammen" siger Danny.

Sted: Chester, trick: Stalefish

Relaterede produkter