×
MENU
  Tilbage

Jamie Manning - a skateboarder with his eyes fixed on the future

Jamie Manning - SkatePro skateboard team rider, 14 years gammel, taler allerede som en pro, og er bestemt ikke den typiske teenager. I hans fritid skater han, og finder ikke tid til andet, da han er nødt til at øve sine tricks.

Hvordan er han endt med at være så god? Vi er klar til af fortælle hans hemmelighed. Nok er han ung, men han ved hvad han vil, og vil vigtigst af alt, gerne arbejde for det. Han drømmer om at blive professionel skater, men er ydmyg når man spørger ham, om han ønsker at blive verdenskendt en dag.

"Jeg ved det ikke.. Forhåbentligt!", er hans simple svar.

Men udover at være ydmyg, så viser han et stort engagement, og ønsker at blive bedre og bedre. Flyttet fra Sydney, Australien til en lille by i England har bestemt haft effekt på Jamies udvalg af spots, så han og hans far har været nødsaget til at tage det til det næste niveau.

"Der er generelt ikke nogle skateparks i byen jeg bor i, men nogle små parker lidt udenfor, som ikke er gode. Jeg skal rejse i en times tid for at komme ud til dem, og det er ikke det værd. Min far var heldigvis rigtig sød og sagde, at vi jo kunne bygge en skatepark i garagen, så jeg kan skate efter skole, eller når jeg ellers føler for det", siger Jamie med et stort smil.

Jamie med en FS board slide i Area 51 Skatepark, Eindhoven, Holland under SkatePro teamrider tur i slutningen af April 2018

Vi blev dog lidt mistænksomme, da vi kender teenagers - skater du virkelig hver dag?

"Ja! Jeg skater hver dag! Hvor meget handler selvfølgelig om hvilken dag det er, men i weekenden er det dagen lang. Efter skole forsøger jeg også at få et par timers skating ind.

Ok, en skatepark i garagen. Hvis det ikke viser beslutsomhed, så ved vi ikke hvad der gør. Det er dog ikke helt så simpelt, at man bare bygger en skatepark og bliver god deraf. For at gøre et trick perfekt, har Jamie en længere process, som han følger nøje:

"Jeg lærer alle mine tricks på mit rail og trappen, siden jeg normal vis skater rails og gaps. Gaps er svære at øve derhjemme, siden der er en væg, og den er jeg en smule bange for at ramme ind i. Jeg lærer dog altid mine tricks på railet, og tager det derefter til de større rails i skateparken. Når tricket er øvet til perfektion tager jeg det videre til gaden. Det er nærmest en proces, hvor jeg kan gå fra lille, til stort, til endnu større".

Når vi spørger ham, om skateparken i garagen giver ham en fordel, så svarer han sikkert:
"Jeg går ud fra at jeg har en fordel i forhold til railet, da der ikke er mange små rails at lære tricks på i mit område. Så jeg må gå ud fra, at det er nemmere for mig at komme til nye tricks på det lille rail, hvor jeg kan tage dem med videre til noget større".

En BS tailslide i hans garage-skatepark

Det føles virkelig som om, at vi interviewer en voksen skater. Vi forsøger at stille de sjove, ikke så seriøse spørgsmål, men Jamie kommer altid med de mest kølige svar. Vi forsøger at spørge ham, hvad for noget musik han hører, når han skater.

"Jeg lytter ikke til musik når jeg skater, for så kan jeg ikke koncentrere mig. Jeg ved ikke hvorfor. Nogle gange har jeg musik kørende når jeg skater med mine kammerater, men hvis jeg har en seriøs session, så føler jeg, at musikken distraherer mig.

Vi bestemte os altså for at holde det seriøst, da Jamie er død seriøs omkring hans skateboarding. Han har lige ledes et råd til dig, hvis du ønsker at skate på hans niveau:

"Bare skate, det er sjovt! Når du kommer igang med det, så kan du ikke længere stoppe. Det vil tage det meste af din tid, og du kan gøre det til hvad du vil, så bare følg med rytmen".

360 flip i Area 51 Skatepark, Eindhoven, Holland

For at vi ikke får den typiske ende på et interview med en masse patos, så fyrer vi et sidste spørgsmål af mod Jamie, dette værende et mere praktisk et - hvilket setup kører du med?

"Jeg bytter lidt rundt som tiden går eller blandt hvad der nu er tilgængeligt. For eksempel kan jeg rigtig godt lide Baker boards, og har haft en del af dem. Pt. kører jeg på Real skateboard decks, med thunder trucks. For en måned siden kørte jeg dog med independent trucks og Vector hjul", svarer Jamie. Vi kan mærke på ham, at han er ivrig efter at komme i skatehallen og vise os, hvordan han shredder sine setups.

Han giver os et solidt håndtryk, nupper sit board og stormer afsted mod Omega skatehal.

Relaterede produkter