×
MENU
  Tilbage

Vær på vagt, forældre! En guide til at overleve i skateparken

Med foråret lige om hjørnet er det atter tid til at ramme skateparkerne. Og det er fantastisk at se så mange unge riders derude, der alle prøver kræfter med de tricks, de har set på YouTube gennem hele vinteren. Smukt!

Nogle af de små er helt nye i skateparken og kender for ikke til alle 'junglereglerne'. Det er faktisk et sjovt sted at være, men det kan også samtidig være ret farligt, hvis børnene og deres forældre ikke ved, hvordan de skal begåes blandt de andre skatere.

Derfor, mor og far, se med her engang i videoen, hvor vores gode løbehjuls kammerat Benjamin Friant kort forklare nogle af de vigtigste 'jungleregler' i skateparken.

Regel nr. 1 - Opmærksomhed

Det vigtigste, som Benji påpeger, er at være opmærksom. Ligesom på gaden skal både børn og forældre være opmærksomme på omgivelserne. Det er en god idé at tage et øjeblik til at udforske og lære skatparken at kende - hvor, hvem, hvad, alt sammen! Bare - være opmærksom, konstant!

Regel nr. 2 - Ingen småbørn

Generelt set, så er det ikke en god ide at bringe dit barn til skateparken hvis han/hun er under 6 år gammel. Og hvis børn gerne vil skate alligevel, så bør de altid være i parken med en forælder.

Regel nr. 3 - Følg linjerne

Et andet meget vigtigt punkt er at følge linjerne i parken; Det vil sige den bane, som en skater vil følge frem og tilbage i parken. Disse er normalt parallelle, så ingen krydsning eller zigzagging i skateparken, hvor disse linjer er.

Regel nr. 4 - Ingen pauser på banen

Sidste regel har fokus på, hvis man har brug for at chille lidt eller køle ned. Dette bør nemlig ikke gøres ved skateparkens spots, da folk kan komme slemt til skade på den måde. Hvis der er behov for et pusterum, så er det mest rigtige at sætte sig hen på en bænk eller stol, eller for den sags skyld tage en slapper på en nærliggende græsareal.

Og husk - Ingen fjollerier! Hav det sjovt, ophold dig sikkert og hold dit barn i sikkerhed. Nu kan du også lærer dem 'junglereglerne' der hersker i skateparken, og hjælpe dem til at forholde sig sikrer.

Relaterede produkter