×
MENU
  Tilbage

Simone Christensen: BMX race ved verdensmesterskaberne

I løbet af få dage vil verdens bedste race BMX-ryttere mødes tii UCI BMX verdesmesterskaberne i 2018. En af dem er vores teamrider, Simone Christensen. Vi havde en samtale om hendes forventninger til konkurrencen, hvordan man gør sig klar og selvfølgelig om selveste BMX'en.

Foto: Christoffer Jakobsen

Ryttere gør jer klar, hold øje med gaten. Bip, Bip, Bip, Biiipppp - Snap. Om et par dage vil dette signal markere den første varme ved 2018 UCI BMX VM i Baku, Aserbajdsjan.

Elite BMX-ryttere fra hele verden konkurrerer om titlen forverdens bedste BMX racer. 25 årige Simone Christensen vil være en af de ryttere, der kommer til at gå efter guldet.

Foto: Christoffer Jakobsen

På trods af en skadesplaget vinter og et uheldigt styrt for to uger siden, er Simone atter på cyklen igen og er klar til at køre sig sin vej tilbage til toppen af BMX verdenen, hvor hun hører hjemme. Da vi spurgte hende, hvad målet var, svarede hun klart:

"Jeg håber på at komme i finalen. Sporet passer virkelig perfekt til min stil. Jeg har været ude af sporten i de sidste to uger med hjernerystelse og en skade, men nu er jeg tilbage, og hvis jeg kan komme tilbage til hvor jeg var før mit styrt, så ved jeg, at jeg kan klare det, "siger Simone .

Forbered din krop og sind.

En skade og en hjernerystelse har tvunget Simone til at tage en 14-dages pause fra BMX racene Dette har selvfølgelig været et stort bump i vejen, men Simone er nu på cyklen igen og vil gøre alt, hvad der kræves for at forberede sig bedst muligt.

"Jeg havde ikke en optimale forberedelse til VM, men nu er jeg endelig tilbage på cyklen. Planen er at få så meget tid på cyklen som muligt, så jeg kan føle mig komfortabel med racing igen og føle mig 100 procent hjemme på min BMX", siger Simone.

Men det handler ikke kun om fysisk forberedelse, når det kommer til at blive klar til VM. En væsentlig del af forberedelserne foregår uden for banen.

"Jeg forsøger at visualisere sporet og banen jeg kører på. Nogle gange har jeg kørt på tracken mens jeg andre gange bare har set billeder. Efter den første træning på konkurrencesporet var slut ville jeg køre turen igen. Man må kun have en times træning på selve sporet. Når den time er slut sætter jeg mig altid ned og visualisere ruten for mig. Det får det til at føles som, at jeg har trænet der i flere timer", siger Simone

Race BMX er en hurtig sport, og det tager kun 40 sekunder fra porten åbner til, at rytterne krydser målstregen. Det betyder, at din BMX skal være i topform, hvis du vil vinde. Dette er også tilfældet, når det kommer til Simones cykel.

Foto: Christoffer Jakobsen

"Jeg medbringer to cykler til VM. Jeg har lige fået nye cykler, så der er kun nogle få småting, som jeg skal gøre, blandt andet at skifte dæk, kontrollere om mine klipløse pedaler sidder tæt så foden ikke glider ud, og selvfølgelig rense det bagerste nav og generelt bare få cyklen til at shine og være godt smurt."

Begge Simones cykler er bygget på en Haro Carbon Frame, en CliQ Citizen Carbon V1 10mm Race BMX Fork og en CliQ Addict BMX bar - en opsætning, der passer godt til Simones behov.

"Det er en god opsætning. Det er overraskende let, men uden at gå på kompromis med cyklens generelle holdbarhed. Rammen er lidt længere end den var på min gamle cykel, hvilket giver mig en bedre kraftoverførsel. Jeg tror virkelig, at cyklen er nem at håndtere og er meget nem at manøvrere med i forhold til mine gamle" siger hun.

Følg Simone til VM i race BMX i Baku lige her.

Relaterede produkter