×
MENU
×

Skaterhjelme, cykelhjelme og surf hjelme

  Filter
Farver
Mærker
Størrelse
Indvendig mål
Størrelsesjusterbar
Certifikater
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

En hjelm er den vigtigste del af dit beskyttelsesudstyr og det første, du skal anskaffe dig, når du begynder at køre på skateboard, løbehjul, rulleskøjter mm.

Skaterhjelm eller cykelhjelm?

Selvom skaterhjelme og cykelhjelme har en del tilfælles, såsom at beskytte hovedet mod skader, er der alligevel nogle vigtige forskelle som du er nødt til at være opmærksom på, før du køber en hjelm. Den mest kortfattede måde at beskrive den store forskel på er, at:

  • Cykelhjelme er lavet til at udholde ét meget hårdt slag, og
  • Skaterhjelme er lavet til at udholde flere, mindre hårde slag

På skateboard og rulleskøjter er der en højere risiko for at du falder, men når du falder er distancen og farten på faldet meget ofte korte og langsommere end hvis du var faldet på cykel. Disse hjelme har derfor forskellige tests og godkendelser de skal leve op til. Det betyder at en hjelm som er godkendt og beregnet til skating nok skal beskytte dit hoved lidt, hvis du vælter på cyklen, men hovedbeskyttelsen vil stadig være bedre med en cykelhjelm.

Mange af de skaterhjelme vi har på Nordic Sport er også blevet godkendte til cykling, eksempelvis via EN 1078 certifikatet, så leder du efter en skaterhjelm du vil bruge mens du cykler, er Nordic Sport det rette sted at påbegynde søgningen.

Skihjelm

Om man vil stå på ski med skihjelm eller uden skihjelm har de fleste spurgt sig selv om, når de er på skiferie. Det giver nogle skiløbere stor tryghed at vide de har hovedet beskyttet, og den tryghed hjælper dem med at prøve flere grænser af og udvikle deres færdigheder. Udover tryghed, giver skihjelme også varme til hovedet så du ikke fryser det så meget ude i sneen og kulden.

Surf hjelm eller vandsport hjelm

Det er ikke udbredt blandt surfere eller folk der dyrker vandsport, at bruge surf hjelm eller vandsport hjelm. Mange surfere tror, at det vil skade deres præstationsevne ude i bølgerne, men hvad nogle af dem ikke ved er, at en stor del af skaderne i forbindelse med surfing, er hovedskader af forskellige arter. Derudover er risikoen for at drukne lavere, når man bruger surf hjelm, da man ikke så let bliver slået bevidstløs ved uheld på grund af store bølger. Ønsker du at passe på dit hoved og dig selv når du surfer, anbefales det altså, at du bruger en surf hjelm.

Hvordan skal min hjelm sidde?

For at opnå den bedst mulige beskyttelse, er det vigtigt at din skaterhjelm sidder korrekt. De fleste hjelme har et justerbart lukkesystem bag på hjelmen, der sikrer, at hjelmen sidder ordentligt på hovedet. Stropperne kan også justeres, så hjelmen kan spændes fast uden at sidde for stramt. Stropperne skal danne et Y lige under dit øre uden at røre det. Hjelmen sidder rigtigt, når du kan ryste let på hovedet uden at hjelmen bevæger sig.

Alle hjelmene har indlagte skum puder, både for at gøre hjelmen mere behagelig at have på, men også for at give den en endnu bedre pasform. Samtidigt kommer hjelmene med et ventilationssystem, der forhindrer at hovedet bliver overophedet, når du skater eller cykler.

Hvis du er i tvivl om hvilken hjelm, der passer til dig og dine behov, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice.