MENU
×

Longboards

Et longboard er en længere version af et skateboard, som i almindelighed er mellem 90-120 cm lang. Longboards er perfekte til at cruise eller køre downhill med eller som transportmiddel. Et longboard giver en blødere og lettere køre oplevelse end et almindeligt skateboard, og carving integrerer elementer fra surfing og giver en surf-lignende oplevelse. Det er også en af grundende til at det nogle gange bliver omtalt som asfalt surfing.

Der er flere forskellige slags longboards på markedet, der kan bruges til forskellige ting. De er kendetegnede ved forskellige karaktertræk, som deck design, flex patterns og samling af truck. Overordnet er der disse forskellige typer af longboards:

Cruiser longboards

Cruiser longboards er ofte designet i surfboard-lignende forme, f.eks. med en pintail, og de egner sig godt til surfy rides og cruising. Vi anbefaler et cruiser longboard til begyndere, og alle der ønsker at cruise med stil.

Downhill longboards

Downhill longboard decks har en stiv konstruktion for maksimal stabilitet. Der er en række af forskellige board typer, her iblandt drop decks, top mounts og drop throughs. Et drop deck har et lavt tyngdepunkt, hvilket giver mere stabilitet, men gør det mindre fleksibelt. Top mount er et simpelt design, hvor decket er monteret oven på trucksene, ligesom ved et street skateboard. Drop through decket har udskæringer, der tillader de to trucks at gå igennem decket, og dermed sænker tyngdepunktet og giver mere stabilitet. Når du kører downhill, er det vigtigt, at du bruger det rigtige sikkerhedsudstyr, fordi du potentielt kan komme til at køre meget stærkt. Faktisk er motorcykel sikkerhedsudstyr helt normalt at bruge ved downhill racing. Et downhill longboard er det rigtige for dig, hvis du ønsker at køre downhill i høj fart, eller hvis du blot ønsker et board med høj stabilitet.

Freestyle longboards

Et freestyle longboard er, ligesom et downhill longboard, formet med twintip og det er meget teknisk. Freestyle longboards er designede til at lave tricks og køre på jævnt underlag med. Nordic Sport anbefaler et freestyle board, hvis du ønsker at lave tricks.

Dancers longboards

Dancers er meget lange longboards, som er specielt designede til at bruge på cykelstien og fortovet. De kaldes Dancers, fordi du kan gå rundt på boardet og lave rotationer mens du kører på boardet. At ”danse” på dit longboard, er inspireret af surfere, der gjorde det samme på ekstra lange surfboards tilbage i 1950’erne. Dancers longboards er perfekte til at udforske det at danse på dit longboard. Samtidig udvikler det din balance, og er ideelt til at tage på længere ture med.