MENU
Boards
Værd at vide

Cruiser boards

Et Cruiser board er en særlig type af skateboards, der både fås med træ- og plastikdeck.

Hvad adskiller et cruiser board fra et skateboard?

Et cruiser board er en af blanding af et almindeligt skateboard og et longboard. Cruiser skateboards er normalt ikke større end almindelige skateboards, men formen er inspireret af old-school skateboard designs fra 1970’erne, og hardwaren er den samme, som på et longboard. Dette setup gør det til et nemt og handy board, der kan bruges i hverdagen, weekenderne og på ferie. Men et cruiser board er ikke bare et transportmiddel, der kan bruges til bykørsel - det er også en livsstils accessory.

Et cruiser board har en form der minder om den på et almindeligt skateboard, da det har en ”kick-tail”. Til gengæld har cruiser boards højere trucks, samt større og blødere hjul end almindelige skateboards. De store men bløde hjul giver et hurtigt board med et godt vejgreb. Desuden er truckgummiet mere fleksibelt end det på et almindeligt skateboard, hvilket gør et cruiser board nemmere at manøvrere og dreje med.

Fra skateboards til cruiser boards

Skateboardets historie starter helt tilbage i 1940’erne og 1950’erne, hvor man så de første hjemmelavede boards med rulleskøjtehjul. De første kommercialiserede skateboards blev fremstillet til en surfbutik i Californien. De skulle bruges af surfere, i perioder hvor der ikke var mulighed for at surfe.

Først i 1970’erne blev polyurethane hjul opfundet, hvilket forbedrede skateboards kvalitet betydeligt. Herefter steg skateboardets popularitet meget hurtigt, og der blev eksperimenteret med forskellige materialer, størrelser på hjul og trucks mm. Ud over decks lavet i træ, blev der også lavet decks i fiberglas, aluminium og plastik. Plastik boards har fået en renæssance i de senere år, og brands som Penny, Stereo Vinyl Cruiser og Globe, der alle laver plastik boards, er blevet meget populære. Du kan se vores udvalg af diverse cruiser skateboards i kategorierne plastik cruiser boards og cruiser boards i træ.