MENU
×

Cruiser Skateboards

Cruiser boards

Elsker du også at få vind i håret, men er træt af at slæbe rundt på et stort board? Så er cruiser boards et godt valg at tage med på udflugten eller ind i byen. De kan både fås i plastik, træ og aluminium, så du sagtens vil kunne finde det, som lige præcis passer til din stil.

Hvad adskiller et cruiser board fra et skateboard?

Et cruiser board er en blanding af et almindeligt skateboard og et longboard. Det fås både med træ- og plastik deck. Det er normalt ikke større end almindelige skateboards, men formen er inspireret af old-school skateboard designs fra 1970’erne, og hardwaren er den samme som på et longboard. Setuppet gør det til et nemt og handy board, du kan bruge i hverdagen, weekenderne og på ferien. Et cruiser board er ikke bare et transportmiddel, der kan bruges til bykørsel - det bliver også en del af din personlige stil.

Et cruiser board minder på sin form om et almindeligt skateboard, da det har en kicktail. Til gengæld har cruiser boards højere trucks samt større og blødere hjul end almindelige skateboards. De store, men bløde hjul giver dig et hurtigt board med et godt vejgreb. Desuden er bushingen mere fleksibel end på et almindeligt skateboard, hvilket gør boardet nemmere at manøvrere og dreje med.

Fra skateboards til cruiser boards

Skateboardets historie starter helt tilbage i 1940’erne og 1950’erne, hvor man så de første hjemmelavede boards med rulleskøjtehjul. De første kommercielle skateboards blev fremstillet til en surfbutik i Californien. De skulle bruges af surfere i perioder, hvor der ikke var mulighed for surfe på bølgerne. Først i 1970’erne blev polyurethane hjul opfundet, som forbedrede skateboardets kvalitet betydeligt. Herefter steg skateboardets popularitet meget hurtigt, og der blev eksperimenteret med forskellige materialer, størrelser på hjul og trucks m.m. Udover decks lavet i træ blev der også lavet decks i fiberglas, aluminium og plastik. Plastik boards har fået en renæssance i de senere år, og brands som Penny, Stereo Vinyl Cruiser og Globe, der alle laver plastik boards, er blevet meget populære.

Du kan se vores udvalg af diverse cruiser skateboards i kategorierne penny boards / plastik cruiser boards og cruiser boards i træ.