MENU
×

Downhill longboards

  Filter
Mærker
Truck type
Deck længde
Deck materiale
Additional materials

Downhill longboards - til speed og slides

Downhill longboarding handler om fart, og den bedste måde at opnå fart på er naturligvis ned ad bakke. Med downhill longboards vil du derfor opsøge dit adrenalinkick på stejle bakker, hvor du kan køre stærkt (husk at følge lokale trafikregler, så du undgår ulykker). Downhill longboards er også beregnet til at lave slides, hvilket er særdeles nødvendigt i denne type longboarding, hvor man ikke bruger egentlige bremser. Du får derfor brug for at lave slides til at kontrollere og reducere din fart.

Deck specifikationer

Decket på alle downhill longboards - uafhængigt af brugerniveau - er stive for at gøre decket mere stabilt. På den måde reduceres risikoen for speed-wobbles ved høj fart. Decksene er typisk fremstillet af 8-10 lag ahorn. Nogle decks af særlig høj kvalitet er endda forstærket med karbon for at gøre dem endnu stivere. Generelt skal du gå efter at få et lavt balancepunkt for at gøre det nemmere at holde balancen og påbegynde slides. Det kan du få med enten drop-through montering af trucks, et drop deck eller rocker. På de enkelte produktsider kan du læse mere om specifikationerne for det pågældende longboard.

Downhill longboards - til øvede og begyndere

Downhill longboarding er egnet til erfarne riders, som allerede har styr på longboarding grundteknikkerne. Som begynder bør du derfor først lære grundteknikkerne, og ligeledes hvordan man slider, eftersom det er den eneste måde, du kan stoppe på, når du kører ned ad en bakke.

Selvom downhill longboarding som sport kun er egnet til erfarne kørere, kan selve downhill longboardet dog godt benyttes af begyndere, dog adskiller boardet sig på nogle punkter (se nedenstående afsnit).

Erfarne riders

Et godt downhill longboard til erfarne riders har hårde hjul – typisk 86A. Hårde hjul kan køre hurtigere, da der er mindre rullemodstand. Der anvendes også hårde bushings, for at minimere hvor hurtigt de reagerer på den mindste bevægelse og således minimere risikoen for speed wobbles. For maksimal kontrol anvendes der brede trucks, som generelt måler 190-200 mm, og griptapen er meget grov, hvilket skaber mere friktion og hermed godt fodfæste. Hvis du har behov for bedre at kunne låse dine fødder til longboardet, kan du montere en footstop på decket, så du minimerer risikoen for at glide. Hvorvidt du ønsker at bruge footstops, er et spørgsmål om personlig smag.

Freeride / Downhill: Hælder du mere til at lave tricks og ønsker en trick-orienteret form for downhill longboarding, bør du vælge et freeride longboard.

Begyndere

Da downhill longboards er stive og stabile boards, er de ganske velegnede til begyndere, som ønsker at lære basis longboarding. Mange vælger derfor denne type boards til at cruise på, og fordi de kan lide formen. Andre vælger derimod disse begynder-longboards for først at øve grundteknikkerne på plane overflader, inden de bevæger sig et skridt længere “downhill”. Når først teknikkerne begynder at sidde, behøver du kun at opgradere dine trucks og hjul, så de er egnede til at køre downhill – decket har du allerede.

Begynder-longboards har blødere hjul, hvilket egner sig godt til cruising. Trucksene har en standardstørrelse på 180 mm og kommer med blødere bushings for at gøre det nemmere at dreje. Griptapen er også mindre grov for at skåne skoene, da du i cruising “pusher” boardet meget. I downhill derimod pusher du ikke boardet, men går mere op i at have godt fodfæste.

Beskyttelsesudstyr

Med høje hastigheder helt op til 130 km er det særligt vigtigt, at du benytter beskyttelsesudstyr. Ligesom med motorcykelbeklædning bruger man heldragte til at beskytte overkroppen og underkroppen samt en full-face hjelm til at beskytte hoved og ansigt. Downhill udstyr er specielt egnet til fart. Du kan eksempelvis få slide gloves, som er handsker med en puck på håndfladen til at kontrollere slides.

Tjek vores store udvalg af cruiser longboards her på siden.

Har du stadig spørgsmål, kan du læse vores guide til køb af longboards.

Du er også mere end velkommen til at kontakte os. Vi er altid friske på at hjælpe dig med at finde det rette downhill longboard.