MENU
×

Snowboard støvler

  Filter
Mærker
Sko størrelse
Flex
Lukkemekanisme

Snowboard støvler er en vigtig del af dit snowboard udstyr. Snowboard støvler, der er for stive, for bløde, ikke varme nok eller ganske enkelt ikke passer, vil forhindre dig i at yde dit bedste. Det er tit beklædning, snowboard og bindinger, der får alt opmærksomheden, men i virkeligheden er det dine snowboard støvler, der sikrer den bedste oplevelse med dit snowboard.

Pasform til snowboard støvler

Enhver bevægelse af dit snowboard er afhængig af dine fødders bevægelser. På grund af dette, bør snowboard støvler sidde tæt til foden, så spidsen af tæerne lige knap går mod spidsen af støvlen. Det er at foretrække, hvis din hæl sidder fast i støvlen, så den stort set ikke kan bevæge sig. Inderstøvlen vil sætte sig efter lidt tid, og den kan sagtens udvide sig en halv størrelse, så køb gerne snowboard boots en halv størrelse mindre end din normale skostørrelse.

Snøresystemer

Der findes to snøresystemer:

  • Traditionelle snørebånd: Snørebånd, der er lette at udskifte.
  • Speed lacing systemet: Består af enten et enkelt eller to snørebånd, og det kræver bare et enkelt træk for at binde hele støvlen.
  • Boa lacing systemet: Stål Wirere, der strammes med et enkelt lukkesystem.

Snowboard støvlers stivhed

Stivere snowboard støvler reagerer generelt hurtigt på dine bevægelser, og de giver også mere støtte til tungere snowboardere. De er velegnede til hurtigere og mere aggressiv kørsel på snowboardet, mens blødere snowboard boots er mere velegnede til begyndere og let øvede snowboardere, fordi de er mere tilgivende.

Generelt vil en stor person og en mere øvet snowboardkører som regel have stivere snowboardstøvler end små og mindre øvede snowboardere.