×
MENU

Speed skate hjul

  Filter
Mærker
Diameter
Hjul hårdhed

Værd at vide

Speedskate hjul - For optimal hastighed

Hjul til speedskating har traditionelt haft en diameter på 80-110mm, de sidste par år har diameteren været stigende op til 125mm, for yderligere forbedret hastighed.

Speedskate hjul fås i forskellige hårdheder, som passer til forskelligt underlag. 85-87a bruges oftest groft asfalt som findes på de nordeuropæiske veje. Speedskate hjul har en smal profil, hvilket giver et mindre kontaktpunkt med underlaget, mindre friktion og højere hastigheder.

Nordic Sport anbefaler, at du vælger de størst mulige hjul, der passer til dine skøjter, lige så snart at dit niveau er højt nok at kontrollere dem. Hvis du ikke har særlig meget erfaring, anbefaler vi dog, at du vælger speedskate hjul som er mindre, da det vil være lettere at styre. Det kan nemlig være skræmmende at komme ud at stå på 125mm hjul, hvis man er nybegynder. Kvalitets speedskate hjul er kendt for deres særligt gode rebound og gode vejgreb.

Mest almindeligt med 3 speedskate hjul

Hvis vi går nogle år tilbage i tiden, var det mest almindeligt at speedskatere kørte med fire eller flere hjul på deres klinge. Den underlæggende filosofi har dog ændret sig, så nu er det mere almindelig med tre hjul på hver skøjte. Pointen med at køre med tre store hjul er, at man vil reducere modstanden, som skabes af hjul og kuglelejere.

Bemærk: De fleste hjul i denne kategori sælges uden kuglelejer, det vil fremgå af specifikationerne.