Jul
Bestil senest 20. dec.  -  Læs mere
×
MENU

Piste ski / Race ski

  Filter
Mærker
Længde
Talje
Radius
Binding
Niveau

Race ski er, som navnet antyder, designede til at køre meget stærkt på. Her er det vigtigt at have et par ski, som du kan køre præcist og hurtigt på, selv på den sværeste sne.

Ski til race, pisten og slalom

Race ski kan også kaldes piste ski, da de kan bruges til de fleste discipliner på pisten. Dog er nogle race ski mere avancerede end andre. Race ski er bygget til stabilitet ved høje hastigheder, men de kan også være sværere at stå på end f.eks. all mountain ski. Derfor vil de fleste race ski egne sig bedst til let øvede og meget øvede skiløbere. Det er desuden også denne type ski, der bruges på professionelt niveau, f.eks. til World Cup.

Race ski kan bl.a. bruges til downhill racing, hvor det gælder om at være hurtigst. Skiløbere, der dyrker denne sport på professionelt plan, bærer særlige skidragter, der minimerer vindmodstanden, og sørger for at skiløberen kan komme op i meget høj fart. Race ski kan også bruges til slalom, der kræver god teknik. Race ski skal dog ikke nødvendigvis bruges til en specifik sportsgren, de er egnede til alle der kan lide at køre hurtigt ned ad pisterne.

Carvingski

Race ski er ofte byggede som carvingski med en smal midte/talje og en lidt bredere front. Samtidigt har de en stiv konstruktion, for at give stabilitet. Selvom Race ski er lavet til at skulle bruges på den hårde sne på pisten, så bliver flere af de nye modeller bygget på en måde, så de også til dels kan bruges off-piste. Dog kræver det lidt ekstra af skiløberen at bruge skiene off-piste.

Race ski passer bedst på nyligt præparerede pister.