×
MENU

Drift Trikes

Der er ikke nogen produkter i denne kategori.

En Drift Trike er en slags trehjulet cykel med et cykel hjul foran og to små men brede hjul bagpå. En Trike bike, som nogle kalder den, er designet til downhill og bruges primært til at slide ned af en bakke med mange sving. De 2 brede hjul bagpå er med til at give en “slide effect”, når man er oppe i høj fart. Drift Trike Pro3 modellen er produceret med lidt anerledes baghjul end de tidligere modeller. Den har hjul med luft dæk i midten og et PVC ydre. Dette er en praktisk feature, da det gør det muligt at nøjes med at skifte det ydre PVC i stedet for hele hjulet når det bliver nedslidt.

Hvordan skal jeg bruge min Trike bike?

På en Trike bike kommer du fremad ved simpelthen at køre ned ad bakke og lade tyngdekraften skabe fremdriften for dig. Dog er der også situationer, hvor det ikke er muligt bare at køre nedad, og her kan det være praktisk at kunne skabe sin egen fremdrift, derfor fås nogle Drift Trikes med pedaler, så du selv kan skabe fremdrift på mindre stejle bakker og lige strækninger.

Hvis du ønsker at køre meget hurtigt, så er det en god idé at køre på en asfalt sti eller vej, der er så jævn som muligt. Meget ru overflader skaber mere modstand og forringer dine slides, samtidigt med at de ru overflader slider mere på hjulene.

En Drift Trike kan bruges af de fleste

En Drift Trike er designet så den kan bruges af de fleste – både børn, unge og voksne. Trike drifting er en sport, hvor de fleste kan være med, fordi teknikken er forholdsvis simpel. Man kan sammenligne Trike drifting med det at køre downhill longboard, men fordi man sidder på et sæde tæt ved jorden i stedet for at stå og fordi en Drift Trike er meget stabil, er det nemmere at holde balancen på en Trike cykel end på et longboard.

Trike drifting er hurtigt blevet en populær sport, og den har mange tilhængere rundt omkring i verden. Før man begyndte at kommercialisere Drift Trikes, var der mange, der byggede dem selv. I dag bliver de dog produceret af nogle af de store brands, som f.eks. Huffy.

Trike drifting stammer oprindeligt fra New Zealand, hvor de første Drift Trikes så dagens lys. Hurtigt spredte fænomenet sig til Australien, Sydamerika og Europa. I 2008 var sporten blevet så populær, at den fik sin egen organisation ”American Drift Trike Association”, som er en non-profit organisation, der har til formål at promovere Trike drifting.