×
MENU

Kuglelejer - Side-by-side

  Filter
Farver
Mærker
Smøremiddel
Leje type
Kugleleje præcision

Værd at vide

Rulleskøjte lejer

Kuglelejer er en meget vigtig del af dine rulleskøjter, de sørger for, at hjulene roterer frit. I denne kategori kan du finde alle slags lejer, fra billige industrielle lejer (også anbefalet til skøjter) til specielle lejer, der er designet til at holde vand og snavs ude og dermed gøre dem mere holdbare.

Rulleskøjte hjul og inline hjul har brug for 2 lejer at rotere om hjulbolten. Et leje kan have stor indflydelse på hastigheden og følelsen af ​​dit rulleskøjteløb.
Uanset hvilken type leje du har, bør du til enhver tid undgå sand, vand og fugtige forhold, da dette vil forkorte levetiden af ​​dine lejer betydeligt.

Monteringslejer i rulleskøjtehjul

Et leje kan normalt presses ind med tommelfingeren, når et kugleleje er monteret korrekt, sidder kanten af kuglelejet på linje med hjulets kerne, hvis det stikker ud på den ene side, er kuglelejet ikke monteret korrekt og vil blive ødelagt ved skating. Hvis du har et hjul med metalkerne, kan det være svært at montere lejerne, i dette tilfælde kan du bruge en gummihammer eller et firkantet træklods til at slå det ind.

Industrielle standarder

For de fleste rulleskøjtehjul er de anvendte lejer 608 lejer. Dementionerne på et 608 leje er:

  • 22 mm ydre diameter
  • 7 mm bredde
  • 8 mm indvendig diameter

Præcisionen er typisk lavet efter Abec-standarden, der går fra Abec1 til Abec9, jo højere nummeret er, desto højere er præcisionen i lejet.

Kuglelejer med høj præcision bruges normalt til speed ​​skating, her ønsker man at have det bedste spin muligt. Kuglelejer med lavere præcision bruges mere til discipliner, hvor lejerne udsættes for flere slag og belastning.