Oprydningsudsalg
Spar op til 80%  -  Mere end 300 nedsatte varer!  -  Klik her
×
MENU

Freestyle BMX Cykler

  Filter
Farver
Mærker
Hjuldiameter
Stel Top Tube
Styr højde
Nav
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Værd at vide

Freestyle BMX Cykler

Freestyle BMX er en kreativ sportsgren, hvor det gælder om at lave tricks enten ved hjælp af forhindringer eller kun ved brug af cyklen på jævnt underlag. Freestyle BMX vandt frem i midten af 1970’erne, hvor riders begyndte at udføre tricks på deres cykler i samme områder og i samme stil som skatere.

Freestyle BMX dækker over flere forskellige discipliner, herunder Trails/Dirt, Street, Park og Flatland.

Trails/Dirt BMX

Når man kører trails kører man på jordbaner med forskellige slags jordforhøjninger. Her gælder det om at komme over forhindringerne og samtidigt udføre tricks i luften. Dirt og Trails minder om hinanden, men der er alligevel nogle forskelle. Hvor riders, der kører trails, som regel forsøger at skabe flow og lave avancerede tricks, vil riders, der kører Dirt, som regel køre på højere, mere uregelmæssige forhøjninger og forsøge at lave ret vilde tricks.

Street BMX

Ligesom man kan lave tricks i bymiljøet med løbehjul, skateboards og aggressive skates, kan man også bruge sin Freestyle BMX cykel til dette. Når du kører Street, bruger du typisk gelændere, kantsten og forhøjninger, når du skal grinde og lave tricks.

Park BMX

Hvis du er mest til at lave tricks i skateparken er det også en mulighed. Langt de fleste forhindringer, ramper og rails kan også bruges af BMX kørere.

Flatland BMX

Flatland adskiller sig en del fra de andre freestyle discipliner, da alle tricks foregår på flade områder og jævne underlag. De tricks, der laves, foregår ikke i høj fart, men kræver derimod stor teknisk kunnen og god balance. Cykler, der bruges til Flatland, skal være ekstra stærke, da rideren ofte balancerer på selve stellet eller på påsatte pegs. Flatland er en form for kunstnerisk udfoldelse, der integrerer elementer fra breakdance i udførelsen af tricks.

Læs produktbeskrivelsen af den enkelte Freestyle BMX cykel for at finde ud af, hvilken disciplin den egner sig bedst til.