×
MENU
×

Freeride ski / backcountry ski

  Filter
Mærker
Længde
Talje
Radius
Binding
Niveau
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Freeride ski - hvad er det?

Freeride ski er kendt som backcountry ski, offpiste ski eller big mountain ski.

Freeride ski er en voksende sport. Selve skiløbet på freeride ski kan kort forklares som en vandretur op ad bjerget og et frit skiløb ned i uberørt dyb sne, også kaldet pulversne. Freeride skiløb kræver derfor en anden type udstyr i forhold til skiløb på pisten.

En del af oplevelsen ved freeride skiløb omfatter vandreturen op ad bjerget, hvis du ikke vælger at tage en anden vej op, såsom med skiliften, snescooter eller helikopter. Til vandreturen op har du brug for en væsentlig form for backcountry ski gear - et par ski skind. Freeride ski skind vil give dig et godt greb, der gør det muligt for dig at vandre op ad bjerget. Mange freeride ski skind er lavet til, at kunne tilpasses de fleste modeller backcountry ski.

Konstruktionen af freeride ski

Konstruktionen af freeride ski er kort beskrevet bygget med en stiv konstruktion og kommer med en god mængde af rocker. Dette resulterer i et løft i spidsen og et bedre flow i offpisten. Den stive konstruktion giver også en god stabilitet ved høj hastighed.

Jo større taljen af backcountry ski er, jo lettere og mindre trættende vil det være for dig at holde dig oppe på overfladen af sneen. På den anden side, vil du få mindre skarpe sving og mindre manøvredygtighed med meget brede ski, når du rammer de præparerede pister.

Hvilke ski skal du vælge?

Det er vigtigt, når du skal vælge freeride ski, at du beslutter om du ønsker at bruge dem 90% af tiden i offpisten. Hvis ikke, vil en skitalje omkring 95-105mm gøre det lettere for dig også at stå på ski på pisternes hårdere sne.

Læs mere i vores ski vejledning.