×
MENU

Skate hjelme Børn

  Filter
Farver
Mærker
Størrelse
Størrelsesjusterbar

Værd at vide

Cykelhjelm til børn eller skaterhjelm til børn?

En børne-cykelhjelm er den vigtigste beskyttelse af alle, når dit barn begynder at cykle, skate eller køre på løbehjul.

Børne-cykelhjelme og børne-skaterhjelme beskytter begge hovedet mod skader når du falder, men måden de beskytter på er i visse tilfælde forskellige. Disse forskelligheder er vigtige at holde øje med, når du beslutter dig for at købe en ny børnehjelm. Helt kortfattet kan den vigtige forskel beskrives sådan her:

  • En skaterhjelm er lavet til at kunne klare flere, mindre hårde slag uden at gå i stykker
  • En cykelhjelm er beregnet til at beskytte mod ét meget hårdt slag, hvorefter den går i stykker

Det er lettere at falde og slå sig på fx et skateboard eller rulleskøjter, men når du falder er det sjældent et farligere fald end hvis du var væltet på cykel. På cykel sidder du mere sikkert end hvis du står på skateboard, og du kan også komme hurtigere afsted. Derfor giver det også god mening at skaterhjelme og cykelhjelme, til børn såvel som voksne, skal igennem forskellige tests og opnå forskellige godkendelser. Har du en hjelm, der kun er godkendt til skating, som du bruger når du cykler, vil du højst sandsynligt være bedre beskyttet ved at bruge en rigtig cykelhjelm.

Der findes tests og certifikater til hjelme, der både kan bruges til skating og cykling såsom EN 1078. En stor del af vores hjelme har fået dette certifikat, så leder du efter en skaterhjelm eller cykelhjelm til børn, er Nordic Sport.dk et godt sted at begynde eftersøgningen.

Hvordan bør en cykelhjelm til børn sidde?

For at opnå den bedst mulige beskyttelse, er en god pasform afgørende. Hvis dit barn ryster hans/hendes hoved lidt og hjelmen ikke bevæger sig, er pasformen ofte optimal. Ud over det skal stropperne på hjelmen danne en Y form under øret uden at røre øret.

Alle børne-cykelhjelme kommer med polstring for en bedre pasform og komfort. Derudover kommer de fleste børne-cykelhjelme med et justerbart lukkesystem bagi for at sikre en ordentlig pasform.