MENU
×

Freestyle / Freeride Longboards

  Filter
Mærker
Truck type
Deck længde
Deck materiale
Additional materials
Forrige
Næste
Side 1 ud af 2

Freestyle og freeride longboards

Her på siden finder du et godt udvalg af longboards til freestyle og freeride, som henholdsvis byder på en masse lækre tricks og slides. Fælles for begge stilarter er formen på decket. Det er symmetrisk, hvilket betyder, at begge ender har samme form.

Freestyle longboards - tilføj tricks til dit cruise

Formålet med freestyle longboarding er at udføre tricks. Hvis du derfor er på udkig efter et longboard, som kan bruges til mere end cruising og transport, kan det være en fordel at vælge et freestyle longboard, så du kan tilføje tricks til dit ride – f.eks. manuals, hand spins og diverse hop.

Freestyle er også ofte kombineret med dancing-stilen, hvor en eventuel trinserie kunne starte med at man cross-stepper over i en nose manual og afslutter serien med en shove-it.

Freestyle deck og hjul

Decket er normalt designet med kick i begge ender for at gøre det muligt at udføre tricks. Freestyle decks er også mere fleksible end freeride decks. Denne smule mere fleksibilitet gør decket mere bouncy, hvilket giver dig en mere dynamisk følelse sammenlignet med et stift deck.

80-83A: Hårdheden på hjulene går fra blødere til medium. Du bør dog vælge hårdere hjul på 86A, hvis du vil bruge dit freestyle longboard til slides.

Freeride longboards - til slides og tricks

I freeride vil man gerne lave slides og tricks enten downhill eller på plane overflader. Freeride kan minde meget om downhill, men adskiller sig ved at være mere trickorienteret.

Freeride deck og hjul

Den største forskel mellem freeride og freestyle boards er decket. Freeride decks er mere stive og reagerer med det samme, da de ikke har den samme bounce som freestyle decks. Det gør dem velegnede til slides.

Med begge typer longboards kan du lave slides og tricks. Til downhill bør du dog bruge et freeride longboard, eftersom der er en øget risiko for speed wobbles med det fleksible freestyle deck.

83A-86A: Til downhill freeriding bruger man normalt en hårdhed på 86A – jo hårdere hjulene er, jo nemmere bliver det at påbegynde et slide. Og at kunne mestre slides er netop essentielt i downhill, hvor du skal kunne kontrollere din fart. Til plane overflader hvor du ikke automatisk får foræret fart, bør du vælge blødere hjul, som gør det nemmere at pumpe, så du kan opnå fart.

Tjek vores store udvalg af freestyle og freeride longboards på denne side.

Læs vores guide til køb af longboards.


Hvis du er den mindste smule i tvivl om, hvad du skal vælge, er du mere end velkommen til at kontakte os.